Varen in het Caribisch Gebied

30/09/2015

Met een cruiseschip?

Cruise vakanties worden steeds populairder en de boten worden alsmaar groter. Restaurants met bediening worden omgevormd tot massale buffetten. Een cruise in het Caribisch Gebied is daardoor tegenwoordig voor veel mensen bereikbaar geworden. Misschien droomt u ook over zo’n reis? Je hoeft je koffer niet uit te pakken, terwijl je elke dag aan land gaat op een ander prachtig eiland. Klinkt niet gek. Maar bedenk dat je er wel met heel erg veel mensen tegelijk aan land gaat. En je komt alleen op die plekken waar zo’n drijvend flatgebouw kan aanleggen.

Het kan ook anders. Wat dacht u van een  tocht op een groot romantisch zeilschip, of met uw eigen gezelschap op een catamaran?

Met catamaran Yemaya naar St. Vincent en de Grenadines

foto 1 oktober 2

Met deze catamaran, de Yemaya, vaart u van de ene adembenemende baai naar de andere. Wat een rust en schoonheid. Geen zwembaden aan boord, maar wel het trapje af en zwemmen in een turquoise zee tussen tropische vissen en schildpadden.

Speciaal programma van 11 tot 18 december 2015

foto 1 oktober 3Op verzoek van Reis-idee heeft de schipper een speciale tocht van 8 dagen voor u samengesteld. De zeiltocht begint op het eiland Carriacou, waar je heerlijk kunt wandelen en eindigt in Bequia, volgens ons het meest perfect eilandje van de Grenadines. Daar leggen veel catamarans aan voor een dagje strand en om een paar dagen te winkelen en in de gezellige restaurantjes te eten. U zeilt langs de kleine eilanden van de Grenadines. U verkent ongerepte stranden en relaxte dorpjes. U gaat ook aan land op onbewoonde eilandjes. Een hoogtepunt is Tobago Cays, een parel, waar je vlak boven het koraalrif kunt snorkelen en met schildpadden zwemmen.

Tip! Begin de dag op het strand met een yoga les van Malika. Zij is samen met Deep eigenaar van de boot en biedt dagelijks yoga en meditatie aan.

De prijs voor deze reis is  € 1085,00 p.p. (exclusief de vliegreis)

Zie de website van Catamaran Sailing Holidays voor het compleet programma, in het Engels. De eigenaren van de boot zijn Nederlanders en zij kunnen u natuurlijk ook in het Nederlands informeren als u wilt.

Vluchten en verlenging

Het lijkt misschien ingewikkeld om Carriacou te bereiken – dat dachten wij ook – maar met behulp van Reis-idee gaat dat zeker lukken. Reis-idee is vorig jaar namelijk op ‘ontdekkingsreis’ geweest in dit gebied. De Grenadines zijn geen bestemming voor het massatoerisme, dus er wordt niet direct gevlogen vanuit Nederland. Vlieg bijvoorbeeld naar het cacao eiland Grenada, een leuke plek om minstens een paar dagen te verblijven. Het is een wat groter en gevarieerd eiland. Er zijn fijne hotels aan het strand, maar je vindt er ook een fantastische B&B in de bergen.

Vanuit Grenada neemt u de veerboot naar Carriacou, waar de zeiltocht begint. Het is een leuk boottochtje voor u en voor de bewoners van de eilanden is het een dagelijkse vervoermiddel voor mensen en goederen.

Als u van een sportieve uitdaging houdt is St. Vincent misschien de juiste plek om de reis te verlengen. St. Vincent is met de ferry vanaf Bequia te bereiken. Het eiland heeft een vulkaan, die je kunt beklimmen met een gids van de Richmond Vale Academy.  Lees hier verder over deze bijzondere internationale school met een trekking- en duikcentrum.

Maatwerk van Reis-idee

Reis-idee kan gedurende het hele jaar een reis naar dit gebied voor u op maat samenstellen. Inclusief advies over het beste vliegticket. U kunt het net zo luxe of eenvoudig doen als u wilt. Een dagje zeilen of een lange zeiltocht maken. U kunt vliegen tussen de eilanden, maar er zijn ook veerboten. Natuurlijk zijn er luxe resorts, maar een authentiek hotelletje kan minstens zo leuk zijn.

Bel met Els van Reis-idee om uw wensen te bespreken: +31 6 2788 7047

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht