Vrienden op de Fiets

27/05/2014

Stichting Vrienden op de Fiets bestaat dit jaar 30 jaar! Opgericht in 1984, zijn ze anno 2014 helemaal van deze tijd: slapen bij lokale gastgezinnen is namelijk wereldwijd een trend. Vrienden op de fiets biedt dit al 30 jaar aan: logeren bij particulieren, tegen een kleine vergoeding. Nearcations is ook een reistrend: vakanties op een paar uur rijden van je woning.

Een Reisidee voor u? In Nederland of over de grens lekker wandelen of fietsen en dan onderweg een nachtje voordelig (€ 19,00 p.p. inclusief ontbijt) bij mensen thuis overnachten? 

vrienden fiets website

?????

 Vrienden op de Fiets heeft meer dan 5000 gastadressen!

 

Warm onthaal

Een warm onthaal, een gespreid bed en een stevig ontbijt. Na een mooie wandel- of fietstocht in de gezonde buitenlucht, is dat precies waar u behoefte aan heeft. U slaapt bij  gastvrije mensen, die hieraan meedoen omdat ze het leuk vinden contact te hebben met andere fietsers en wandelaars.

Eenvoudig of luxe

U overnacht bij particulieren, die één of meer slaapplaatsen aanbieden. Dat kan een gepensioneerd stel zijn, een jong gezin, of iemand die alleen woont. Misschien kiest u voor een herenhuis in het centrum van de stad of liever voor een boerenschuur op het platteland. Elk gastadres heeft zijn eigen verhaal.

Donateur worden?

U kunt online direct donateur worden. Dat kost € 8,00 per jaar. U ontvangt dan een donateurkaart, het boekje met alle gastadressen en een gedetailleerde fietskaart. U betaalt bij de gastadressen altijd en overal € 19,00 per persoon, inclusief ontbijt. Voor kinderen t/m 12 jaar betaalt u € 9,50.

Gastadres worden?

Denk  er eens over na of u een of meer slaapkamers zou willen verhuren. Op dagen dat het u uitkomt natuurlijk. Lees op de website van Vrienden op de Fiets over de ervaringen van anderen.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht