Sprookjesachtig Turkije

29/07/2015

Het wonderland Cappadocië

websiteF

Voor wandelaars, natuurliefhebbers, cultuurminnaars en fotografen is het hart van Turkije, Cappadocië, een top bestemming. U vindt er bizarre paddenstoelachtige rotsformaties, grotwoningen en in de rotsen uitgehouwen kerkjes. Dit landschap vormt een bijzonder contrast met de dalen. Deze zijn lieflijk en prachtig groen en er wordt overal groenten en fruit geteeld.

Een excursie van 1 of 2 dagen?

websiteH

Vakantiegangers die aan de Turkse kust verblijven willen nog wel eens een dagexcursie boeken, vanuit Alanya bijvoorbeeld. Half vijf opstaan en zo’n 700 km rijden in de bus. Het is erg jammer, dat je op zulke excursies maar een heel klein deel van deze eigenaardige streek ziet en dan ook nog eens het meest drukke en toeristische deel. Reis-idee raadt in ieder geval tenminste een 2-daagse excursie aan, maar liever een langer verblijf, om deze streek echt te ervaren.

Slow travel voor de mooiste ervaring

ballon

De eerste christenen hakten ondergrondse steden en kerken uit in het zachte kalkgesteente en door de eeuwen heen is men dat blijven doen, vooral wanneer vervolging dreigde.
In het Göremedal heb je de meeste rotskapellen en kloosters van Cappadocië. De kerken zijn prachtig beschilderd met mooie Byzantijnse fresco’s met taferelen uit het Oude en Nieuwe Testament. Een aantal is prachtig bewaard gebleven. Het is vaak wel een beetje klimmen om ze te bereiken.

websiteA

Dwaal een aantal dagen door dit unieke gebied en laat je voortdurend verrassen. Het landschap verandert van uur tot uur, door de zon en de schaduwen. Voor de echte wandelaar is de vallei van Ihlara een ‘must’. Je loopt langs de rivier en klimt omhoog naar de verscholen kerkjes. Een ballonvaart bij zonsopgang is een onvergetelijke ervaring en Cappadocië is een van de mooiste gebieden ter wereld om dit te doen. Neem ook de tijd voor een middag in de hammam, een waterpijp op een terras, of een avondvoorstelling van de dansende Derwishen. En bezoek Avanos, beroemd om zijn terracotta kruiken en vazen en Mustafapasa het ‘Griekse’ wijndorp. Kortom, er is genoeg te zien en beleven voor een complete vakantie.

Verblijf in Kemal’s Guest House in Göreme bij de Nederlandse Barbara

Het dorp Göreme ligt midden in het door Unesco beschermde Nationaal Park Cappadocië en staat vol met nog steeds bewoonde grotwoningen. Het is een gemoedelijk dorp met gezellige restaurants en winkeltjes.

U kunt er logeren bij Kemal Dönmez en Barbara Duiven. Zij runnen samen twee guesthouses. Hij kookt de sterren van de hemel en zij vertelt u alles over de omgeving. U kunt met de routekaartjes van Barbara op pad, of onder haar leiding bijzondere wandelingen maken. Ook kan zij excursies voor u organiseren. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de prachtige bloementuin, waar het heerlijk toeven is. U geniet er van een uitgebreid puur ontbijt onder de druivenranken en ’s avonds van traditionele streekgerechten.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

De prijzen van de kamers variëren van € 15,00/p.p./nacht/ontbijt (bed op een slaapzaaltje) tot € 80,00/kamer/nacht/ontbijt (suite). Deze accommodatie is dus geschikt voor elk budget.
U kunt ook een complete (grot)woning voor 8 personen huren op het terrein van Guesthouse 1. Dit huis heeft 3 slaapkamers met 3 badkamers en een woonkamer. Tarief op aanvraag.

Kemal’s authentieke Turkse 4-gangen diner kost € 15,00 per persoon.

websiteK

Op de website van Kemal’s Guesthouse vindt u complete informatie en heel veel foto’s.

Combinatie Istanbul / Cappadocië

De dichtstbijzijnde vliegvelden voor Göreme zijn Nevsehir (50km), Kayseri (95km) en Ankara (300km).

Tip! Combineer een wandel- en uitrustvakantie in Cappadocië met een stedentrip Istanbul. Reis-idee heeft bijzondere adressen in de stad en kan u van dienst zijn met de internationale en nationale vliegtickets, transfers en boekingen. De prijs van de tickets hangt af van het seizoen en het tijdstip van boeken. Bel Els van Reisidee voor meer informatie: +31 6 2788 7047.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht