Goedkoper boeken in het buitenland

03/08/2013

Reis-idee volgt natuurlijk allerlei ontwikkelingen op reisgebied.

Het was mij al lang een doorn in het oog, dat bij NS Hispeed de treinkaartjes naar Duitsland veel duurder waren dan op de website van de Duitse Spoorwegen. Voor precies hetzelfde kaartje betaalde je in Duitsland tot wel € 50,00 minder. De consumentenbond heeft het al in november vorig jaar aan de kaak gesteld en nu is daar gelukkig een eind aan gekomen.

Maar NS is de enige niet.

Ook bij een grote reisorganisatie als Neckermann, kan boeking via de Duitse in plaats van de Nederlandse website honderden euro’s schelen. Voor precies dezelfde vakantiereis.

Vakantiereizen, vluchten en accommodaties boek je in het buitenland vaak veel goedkoper dan in Nederland.

Reis-idee adviseert om deze reden vaak vliegtickets en vakantiehuizen te boeken via Belgische of Duitse websites. Het gaat dan niet alleen om vluchten vanuit Duitsland of België, maar ook om vluchten vanaf Nederland en vakantiehuisjes in eigen land.

Er worden in het buitenland ook veel minder reservering- of creditcard kosten berekend en de kinderkortingen zijn hoger.

Kom voor elke vakantie gewoon eerst naar Reis-idee voor tips en advies!

Het laatste nieuws op dit gebied: vliegtuig maatschappijen mogen binnenkort nergens in Europa meer een toeslag vragen voor online betalingen.

 

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht