Goedkope vliegtickets boeken

01/10/2012

Een goedkoop vliegticket vinden is niet altijd even makkelijk. Er zijn zoveel sites en prijzen en aanbiedingen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Als je een slimme boeker bent en de tijd  neemt, kun je echter veel geld besparen. En hoe flexibeler je bent qua reisplannen, hoe goedkoper.

Maar….. we zijn ook niet op aarde om avonden lang te stressen achter de computer om de goedkoopste vlucht te vinden en € 20 euro besparen op een vakantie van € 3000.

Bent u niet zo handig, of heeft u te weinig tijd of helemaal geen zin om zelf goed te zoeken naar de ideale vlucht, dan kan Reis-idee u natuurlijk van dienst zijn. De wereld van de tickets is behoorlijk in beweging en Reis-idee volgt de ontwikkelingen. Uw eigen tips zijn trouwens van harte welkom!

Hieronder vindt u 10 tips van Reis-idee.

Het is mooi als u uw vlucht compenseert qua CO2-uitstoot. Daarmee doet u iets terug als het gaat om de uitstoot van CO2 die uw vlucht veroorzaakt.

Groetjes van Els.

Zambia

Zambia

Tips van Reis-idee!

  1. Kijk goed naar de voorwaarden voor u boekt. Goedkope tickets kunnen meestal niet gewijzigd worden.
  2. Let op de extra kosten. Bij low cost-maatschappijen betaal je voor bijna alles extra en niet zo weinig ook. Extra bagage is soms duurder dan het ticket.
  3. Vluchten van en naar regionale vliegvelden zijn vaak goedkoper, omdat je daar minder luchthavenbelasting betaalt. Parkeren is er ook voordeliger en je kunt snel aan boord. Nadeel bij aankomst op buitenlandse regionale vliegvelden is, dat als je aankomt op een verder weg gelegen luchthaven er veel reistijd en extra reiskosten bij komen om de stad te bereiken.
  4. Let op aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen, zoals de werelddeal weken van de KLM. Ik vloog dit jaar heerlijk rechtstreeks naar Kuala Lumpur met KLM voor een lager bedrag dan met andere maatschappijenen en twee keer overstappen. Meld u aan voor de nieuwsbrieven met aanbiedingen.
  5. Op internet je ticket boeken is over het algemeen goedkoper dan telefonisch of via een reisbureau. Irritant is, dat je meestal pas in het scherm ‘betalen’ extra kosten ziet, zoals service charge, afhandelingskosten en dossierkosten.
  6. Rond de feestdagen vliegen is bijzonder prijzig. Waarom niet op 25 of 31 december vertrekken? Dan wil bijna niemand op reis zijn en is het erg goedkoop.
  7. Volgens experts is de meest gunstige tijd om een ticket te boeken woensdag ochtend vroeg. De minst gunstige tijd is het weekend. Dit heeft te maken met het feit dat de grote maatschappijen wekelijks de ticketprijzen vaststellen op vrijdag. Dan volgen de kleinere in de dagen erna en vervolgens de aanpassingen in de loop van de dinsdag.
  8. Voor Europa geldt: ochtendvluchten aan het begin van de week zij het duurst, omdat dan veel zakenmensen vliegen. Dat geldt ook voor de vluchten aan het eind van de dag terug en helemaal aan het eind van de werkweek.
  9. Zoek op een site, die niet alleen de lijnvluchten toont, maar ook de charters. Ik ben momenteel erg tevreden over Cheap Tickets. Voor intercontinentale vluchten werken ze met een kalender. Daarop kun je in een oog opslag alle prijzen voor alle dagen zien. Erg handig, als je flexibel bent. Wel daarna (meestal!) boeken bij de gekozen vliegmaatschappij zelf, om hoge boekingskosten te vermijden.
  10. Als u een ticket nodig heeft naar minder toeristische landen, zoek dan eens een ticket naar een land in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan een ticket naar Bangkok als u naar Cambodja of Birma wilt reizen. Naar Bangkok zijn altijd wel goede aanbiedingen te vinden en met Air Asia vliegt u dan verder op lokale tarieven.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook

1446 mensen volgen de pagina met reistips.

Uitgelicht