Een visum aanvragen

03/11/2020

iVisa

Al een tijdje wil ik u vertellen over mijn bevindingen met het aanvragen van visa. Ik schuif dat steeds op, omdat de hele wereld code oranje of rood heeft gekregen vanwege corona en er nauwelijks gereisd wordt naar verre landen.

Er wordt nu echter steeds meer zakelijk gereisd. Dat vergt een grondige voorbereiding voor de zakenreiziger, omdat de corona maatregelen van de overheden continue wijzigen.

Met onderstaand advies wil ik u de visum stress besparen. De tip om voor iVisa te kiezen is nu handig voor de ‘noodzakelijke reiziger’ en straks ook voor de ‘vakantie reiziger’.

Problemen

Heeft u wel eens problemen ondervonden bij het aanvragen van een visum? De kans is groot van wel. De informatie is namelijk vaak onduidelijk en je betaalt gauw te veel. Als geroutineerd reizigster heb ik zelf ook wel eens in de haast geblunderd.

De ambassade of het consulaat  

In principe ben ik er voor om het visum direct aan te vragen bij de ambassade van het land van bestemming. De meeste ambassades hebben een apart visumbureau en daar koop je een visum tegen de gangbare kosten. Tegenwoordig hoef je niet altijd naar de ambassade toe te gaan, maar kun je via internet een aanvraag doen. Let dan wel op, dat u de juiste link gebruikt.

Commerciële visumbureaus

Een groot aantal commerciële partijen heeft links gefabriceerd die lijken op de overheidslinks. Dat zijn echter links naar visumbureaus die over het algemeen hoge kosten berekenen voor bemiddeling, porto en koeriersdiensten.   

Visa online bestellen kan niet altijd

Tegenwoordig wordt wereldwijd steeds meer een online visum geaccepteerd. Op die markt is een wildgroei ontstaan van aanbieders.

Waar u goed op moet letten, is de plaats van binnenkomst in een bepaald land. Zo’n online visum kan meestal alleen verwerkt worden op een groot vliegveld. Als u het land binnenkomt op een kleiner vliegveld of over land wordt het een stuk lastiger. Voor dat soort visa moet u nog wel eens persoonlijk naar de betreffende ambassade.

Dat geldt ook voor niet gebruikelijke visa. Ik heb een paar keer een meditatievisum voor Myanmar aangevraagd. Daarvoor heb je eerst een uitnodiging** nodig van een boeddhistisch klooster. Een tijdrovende klus. 

**NB Reis-idee kan sinds enkele jaren namens het klooster waar de meeste westerlingen verblijven zo’n uitnodiging aan haar klanten verstrekken. Daar hebben al veel reizigers gebruik van gemaakt.

Deze site biedt alle informatie

Vorig jaar kwam ik in contact met i-Visa. Eindelijk een handige site met heldere informatie! Ik heb een aantal makkelijke en moeilijke landen getest en ik ben echt onder de indruk.

Waarom beveelt Reis-idee iVisa aan?

  • Heldere en complete informatie per land. (Ook over gezondheidsverklaringen en ambassade registratie.)
  • Aanvragen via de computer of smartphone.
  • Eenvoudige aanvraagprocedure, met duidelijke instructies.
  • Zeer goed beveiligd betalingssysteem.
  • Fantastische 24/7 klantenservice, met goed opgeleide medewerkers.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht