Digitale kofferlabels

05/01/2013

Reist u ook nog steeds met de ouderwetse papieren kofferlabels? Het is tijd voor een nieuwe generatie kofferlabels, de digitale versie: de ID-Tag!

De ID-Tag maakt uw eigendommen identificeerbaar, met als doel dat een vinder met u in contact kan komen, als uw eigendommen zijn zoek geraakt.

 

De ID-Tag werkt door middel van de nieuwste QR technologie, die wereldwijd voor iedereen toegankelijk is. Een unieke code in combinatie met een QR-code maakt het mogelijk om uw eigendommen identificeerbaar te maken. Zowel via een smartphone als gewoon via internet zijn uw contactgegevens snel en eenvoudig op te vragen. De vinder kan zo direct contact opnemen met u, als u iets bent kwijtgeraakt.

Het product

De ID-Tag is een pas, met daarop een QR-code en een unieke code van 10 karakters. De vinder kan de QR-code met iedere smartphone scannen; deze linkt vervolgens automatisch door naar de website van ID-tag. De code op de pas geeft vervolgens toegang tot de gegevens van de eigenaar. Het enige wat hij of zij hoeft te doen is de code invullen op de website. De gegevens worden daarna automatisch zichtbaar. De vinder kan zelf contact opnemen met de eigenaar of een bericht achterlaten via een automatisch gegenereerde e-mail, zodat de eigenaar contact kan opnemen met de vinder. Uiteraard staat de URL van de website ook op de pas vermeld. Men kan dus via smartphone, pc, of laptop de eigenaar traceren. Als gebruiker maakt u zelf een wachtwoord aan om, indien nodig, uw persoonlijke gegevens uit te breiden of te wijzigen. Als u op reis gaat kunt u bijvoorbeeld telkens weer uw bestemming aanpassen. U bepaalt zelf welke gegevens u verstrekt. Het doel van de ID-Tag is dat een eventuele vinder contact met u kan opnemen.

Toepassingen

De ID-Tag is te gebruiken voor het labelen van uw bagage als u op vakantie of zakenreis gaat. Binnen enkele seconden kunt u bijvoorbeeld uw vluchtgegevens of bestemming wijzigen. Uw gegevens zijn altijd up-to-date. Verder kan ID-Tag worden toegepast door mensen die veel met het openbaar vervoer reizen. Hoe vaak worden er niet persoonlijke eigendommen vergeten bij het verlaten van trein, metro, bus, of tram? Verder valt er te denken aan het identificeerbaar maken van uw sportartikelen (denk aan golfspullen of ski’s met een hoge waarde). U kunt de ID-Tag ook aan uw kinderen meegeven als zij naar school of club gaan. Mocht er iets gebeuren, dan zijn de ouders of verzorgers van het kind snel te achterhalen en kunnen zij direct worden ingelicht. De ID-Tag is dus op vele manieren te gebruiken.

Voordelen

De voordelen van het gebruik van de ID-Tag: – eenvoudig in gebruik; – goedkoop, slechts eenmalige aanschaf en geen abonnement; – gegevens zijn overal en altijd te wijzigen en op te vragen; – milieuvriendelijk; – directe verbinding tussen vinder en eigenaar, geen tussenpersoon.

Zie voor prijzen en meer bijzonderheden: www.id-tagnow.com

 

 

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht