Sri Lanka – Themalunch 3 november 2013

25/09/2013

Beste landenbestemming 2013

Reisgids Lonely Planet heeft in 2013 een top 10 samengesteld van leukste bestemmingen en gaf Sri Lanka de eerste plaats. Vanwege de grote diversiteit aan cultuur, het authentieke karakter en goede prijs-kwaliteitverhouding. In dit land vindt u oeroude historie, prachtig versierde tempels, theeplantages, jungles met olifanten en luipaarden en je kunt er heerlijk eten en relaxen op paradijselijke stranden.

De letterlijke vertaling van ´Sri Lanka´ is ´Gezegend Eiland´. Als u er geweest bent, begrijpt u waarom.

Het eiland is zo groot als Nederland en België samen. U vliegt op Colombo, rechtstreeks of met een overstap. Vroeg boeken is altijd aan te raden. De tarieven zullen dan tussen € 700 en € 1000 liggen.

De beste reistijd voor een vakantie naar Sri Lanka is december t/m maart. Reis-kan u adviseren over de beste vliegtickets.

Rondreis met eigen chauffeur/gids

Reis-idee wil u kennis laten maken met een bijzondere manier van reizen door Sri Lanka. Via de kleine organisatie van Yvonne en Aart Weijmer, die geheel belangeloos en met veel aandacht en zorg bemiddelen tussen u en hun partner in Colombo. Zij doen dit uit ideële overwegingen en zien het als een kleine vorm van ontwikkelingswerk. Het volledige bedrag dat u betaalt voor deze reis gaat rechtstreeks naar Sri Lanka. Geen dure tussenschijven dus.

Yvonne en Aart overwinteren al jarenlang bijna elk jaar op Sri Lanka en kennen het land heel goed. Zij werken al 7 jaar samen met een van de beste reisorganisaties in Sri Lanka, die ook grote Europese touroperators onder zijn klanten heeft.

Rondreis langs alle hoogtepunten

Een complete 14-daagse rondreis met privé chauffeur en airco auto, boekt u al voor € 700,00 p.p. (exclusief het vliegticket), op basis van 2 personen.

Dit is een onvergetelijke rondreis, inclusief 4 nachten aan het strand. U logeert in middenklasse hotels, met zwembad en een uitstekende keuken. Het diner ´s avonds en het ontbijt ’s morgens zijn inbegrepen. Als u met een groepje reist is het goedkoper en reist u in een minibusje bijvoorbeeld.

De rondreis sluit aan op de vluchtdata die u zelf gekozen heeft en gaat altijd door.

Maatwerk

Deze rondreis is een voorbeeld. Alles kan voor u op maat verzorgd worden, zoals verblijf in luxere hotels, een golfvakantie, een vogelreis, of een huwelijksreis. Een combinatie met de Malediven is ook mogelijk. Misschien wilt u wel overwinteren? Ook dat kan verzorgd worden.

Tip van Reis-idee! Meditatiereis.

U kunt een vakantie op Sri Lanka heel goed combineren met een verblijf in een Boeddhistisch klooster of een meditatietraining. We kunnen de vluchten, de rondreis en een meditatie programma precies op elkaar aan laten sluiten.

Zie Meditatiereizen, de specialiteit van Reis-idee.

Natuur en avontuur

Tijdens de rondreis kunt u op avontuurlijke safari in het Yala National Park. Hier leven niet alleen olifanten, maar ook luipaarden, krokodillen, gazellen, varanen, mungo’s en waterbuffels. En een fascinerende hoeveelheid felgekleurde tropische vogels.

Het  olifantenweeshuis in Pinnawela wordt ook bezocht. Vertederend.

Cultuur

Ook bezoekt u 6 bezienswaardigheden die op de werelderfgoed lijst van Unesco staan, zoals de oude Koningssteden en het VOC vestingstadje Galle.

In Koningsstad Kandy, vooral bekend van de ‘Temple of the Tooth’ een Boeddhistisch heiligdom,  hoort een culturele dansschow ook bij het programma.

Ik vond het zelf bijzonder zoveel overblijfselen van de Nederlandse tijd terug te zien. Kanalen, maar dan met palmbomen langs de kant, Galle, het Nederlandse kerkhof. En heel grappig: in een koloniaal hotel op een ‘ high tea’  – dat hebben de Engelsen weer nagelaten –  werden de taartjes heel chic geserveerd op een kaasschaaf. Wat hadden ze daar anders mee moeten doen?

Theeplantages

Tijdens de rondreis zet de chauffeur u af bij het station van Kandy voor een bijzondere ervaring:  een treinreis  door de theevelden naar Nuwara Eliya, een plaatsje dat de Britse koloniale tijd ademt. U kunt in een fabriekje bekijken hoe de thee verwerkt en gesorteerd wordt op kwaliteit. En als u thuiskomt, wilt u geen gruis in een theezakje meer drinken, omdat u heeft gezien wat thee is en wat weg gebezemd wordt als ‘afval’, voor in de goedkope theezakjes dus.

Family Help Programm

Als u wilt, kunt u tijdens de rondreis een bezoek brengen aan het Nederlandse Welkom Dorp bij Negombo. Dit is een uniek Nederlands project van de stichting Family Help Programm (FHP). Het is een Hollands ogend dorpje, gebouwd door Herman Steur, een welgestelde Nederlandse zakenman. Hier vinden  ongeveer 300 dakloze bejaarden onderdak. Alles gesponsord door Nederlanders via de stichting FHP.  Zie de website van FHP, ook voor de reizen naar Sri Lanka.

Themalunch in Hilversum

Op zondag 3 november kunt u zich tijdens een lunch uitgebreid en persoonlijk  laten informeren over Sri Lanka en de diverse reismogelijkheden. Er is plaats voor 8 personen.

De kosten bedragen € 25 p.p.

Programma

11.30-12.00 Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers.

12.00-13.00 Korte inleiding door Yvonne Weijmer, gevolgd door een filmpje.

13.00-15.00 Lunch met wijn of sap. De lunch is biologisch/vegetarisch.

Contact

U kunt zich opgeven voor de themalunch via het contactformulier van Reis-idee. Als er plaats is, ontvangt u de adres- en betaling gegevens.

 

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht