Meditatiereizen – Themalunch 18 mei 2014

01/05/2014

Mindfulness is al jaren bezig aan een opmars. Hoewel de Engelse term misschien anders doet vermoeden, ligt de oorsprong ervan in het boeddhisme.

Reis-idee heeft veel vraag naar centra en kloosters in Azië, waar je een mindfulness of Vipassana training kunt doen. Artsen en hulpverleners bevelen het aan als probaat middel tegen stress, angst of burn-out. Voor het vinden van de juiste plek voor mijn klanten werk ik samen met Marnix van Rossum. Marnix studeerde in 2009 af op een onderzoek naar de effecten van Mindfulness-meditatie en woonde de afgelopen 4 jaar bijna onafgebroken in meditatiecentra en kloosters in  Birma, Thailand, Maleisië, India en Nepal. Hij is nu in Nederland.

“Meditating is watching and waiting patiently with awareness and understanding. Meditation is NOT trying to experience something you have read or heard about.” U Tejaniya

 Themalunch over Meditatiereizen, met Marnix van Rossum

Zondag 18 mei 2014 in Hilversum

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in een periode van rust en meditatietraining.

Wat kunt u verwachten?

Een korte inleiding van Marnix en heel veel antwoorden op vragen die u heeft. Het is namelijk lastig overzicht te krijgen en informatie te vergaren over de vele vormen van meditatie en over de vele verschillende centra. Marnix heeft heel veel persoonlijke ervaring, waarmee hij u op weg kan helpen. Er komen maximaal 10 personen.

Programma en kosten

  • 11.30 – 12.00 Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
  • 12.00 – 12.30 Korte inleiding door Marnix
  • 12.30 – 14.30 Lunch, met alle gelegenheid voor het stellen van vragen

De kosten bedragen € 22,50 (alles inbegrepen). De lunch is biologisch en vegetarisch.   

Hoe kunt u reserveren? 

U kunt zich opgeven voor de themalunch via het contactformulier van Reis-idee. Als er plaats is, ontvangt u de adres- en betaling gegevens. Als u opgeeft wat uw meditatie ervaring is en waar uw interesse naar uitgaat, kan Marnix zich daar van tevoren op voorbereiden. 

 ” Volgens het boeddhisme dient het beoefenen van mindfulness samen te gaan met inzicht in de natuur van lichaam en geest en de ontwikkeling naar een heilzame en nobele geest, door middel van verschillende vormen van meditatie en een pad van moraliteit.”  Marnix.

Zie ook Meditatiereizen

 

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht