Het Vijlerberg Kroegjesroutepad

11/05/2016

Denkt u bij het woord ‘kroegjesroute’ aan een aantal café’s bezoeken en daar een biertje pakken? Deze ‘kroegjesroute’ is van een heel ander kaliber.

limburg rob

De Vijlenberg is een echte berg in ons platte land en de kroegjes van ‘Het Vijlerberg Kroegjesroutepad’ liggen niet in één dorp, maar op een afstand van ongeveer 18 km van elkaar in het Limburgse Heuvelland. Een gebied met prachtige vergezichten, bossen en rivierdalen.

Deze ‘kroegjesroute’ is een lange afstandspad voor de echte wandelaar.
En…de kroegjes zijn allemaal gezellige herbergen, waar je ook heerlijk kunt eten en slapen.

Het wandelarrangement

limburg rob2

Vier dagen en drie nachten

U wandelt 4 dagen en slaapt 3 nachten in een van de herbergen. U kiest zelf het beginpunt. In iedere herberg geniet u van een 3-gangen diner, een lekker bed en een uitgebreid ontbijt. Uw bagage wordt vervoerd naar het volgende adres. En natuurlijk krijgt u een routekaart en een wandelgids mee.

De prijs voor dit arrangement

€ 202,50 p.p. in een 2-persoonskamer en € 232,50 p.p. in een 1-persoonskamer.

Uw hond mag meekomen voor € 6,00/nacht.

De drie ‘kroegjes’

Hotel, Herberg en Appartementen ‘De Smidse’ in Epen

Smidse_2011_paard_wagen_copyright_Ivo_Vleugels_pdmediaWEBSITE

Ooit een smederij, waar reiziger konden blijven slapen in de hooiberg en ’s avonds met de pot mee aten. U slaapt natuurlijk niet meer in het hooi, maar geniet er nog wel van de rust van toen. ‘De Smidse’ staat bekend om zijn heerlijke eerlijke keuken.

Café Herberg ‘Oud Holset’ in Holset

oud holset website

Van oorsprong een bekend dorpscafé, een pleisterplaats voor pelgrims. Inmiddels een volwaardige herberg, waar je streekgerechten eet en heel rustig slaapt. Het ligt in het zuidelijkste puntje van Limburg, omringd door weilanden, bossen en beekjes.

Café en B&B ‘A gen Kirk’ in Vijlen

agenkirk post
Recht tegenover de St. Martinuskerk vindt u het oergezellige eetcafé ‘A gen Kirk’. Overal waar u kijkt staat en hangt het vol met heiligenbeelden, religieuze schilderijen en kerkboeken. U wordt hartelijk verwelkomd en slaapt in een van de vier thema kamers.

Vertrekdagen

U kunt voor de eerste overnachting aankomen op zondag, maandag en dinsdag, op basis van beschikbaarheid. Tijdens de schoolvakanties kan dit arrangement niet geboekt worden.
Als er plaats is, kunt u ook op vrijdag of zaterdag aankomen. De weekend toeslag is € 12,50 p.p.p.n. in een 2-persoonskamer en € 22,50 p.p.p.n. in een 1-persoonskamer.

Meer informatie en boeking

U kunt bij een van de drie ‘kroegjes’ reserveren, via de website of per telefoon.
De Smidse in Epen: 043-4551253
Oud Holset in Holset: 043-3066650
A gen Kirk in Vijlen: 043-3061963

Combinatie
Als u deze wandeltocht door het Limburgse Heuvelland wilt combineren met bijvoorbeeld het Geuldal of Savelsbos, neem dan contact op met Reis-idee. Wij knopen uw favoriete wandelroutes moeiteloos aan elkaar, inclusief het vervoer van bagage.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht