Project 2013

Project in Oeganda

Reis-idee doneert in 2013 10% van haar inkomsten aan CooP-Africa. Project: fietsen voor vrouwen die op het platteland wonen.

Bike4Work

Vrouwen die in Oeganda op het platteland wonen, verbouwen zelf 90% van het voedsel dat in hun huishoudens wordt geconsumeerd. Veel vrouwen starten kleine ondernemingen, zoals het verkopen van bananenbladeren, tomaten en groenten. De afstanden naar de markten zijn echter vaak groot. Ze geven veel geld uit aan transport. Met een fiets kunnen meer producten naar de markt worden vervoerd, kan vaker naar de markt worden gegaan en is er meer tijd om op het land te werken. Een fiets geeft deze vrouwen de mogelijkheid om winst te maken met hun kleine onderneming. Die winst komt ten goede aan de opleiding van hun kinderen en aan verbetering van hun woning.

Microkrediet

Veel arme Afrikanen hebben geen geld om een fiets te kopen. Maar wel een visie over hoe ze een fiets zouden kunnen gebruiken om geld te verdienen. Deze mensen kunnen bij Cycling out of Poverty, de Afrikaanse partnerorganisaties van CooP-Africa, aankloppen voor een fiets, die ze in termijnen kunnen afbetalen. Een fiets is een middel om op te klimmen uit de armoede. Het is een niet vervuilend vervoermiddel en draagt bij aan betere toegang tot inkomsten, onderwijs en gezondheidszorg.

Training

In 2013 worden er 100 fietsen aan ondernemende vrouwen uit de omgeving van Jinja overhandigd, op basis van afbetaling. Ze krijgen een training in onderhoud en reparatie van de fiets en in krediet&sparen. Ook krijgen ze hulp bij het maken van een actieplan hoe ze de fiets gaan gebruiken om geld mee te verdienen.

Lees meer over CooP-Africa »

 • Wilt u elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in. Het is een cadeautje!

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook

1276 mensen vinden de pagina leuk.

Uitgelicht

* Laat u adviseren door een expert:
Meditatiereizen

* Zo heilzaam kan een vakantie zijn:
Ayurveda in India en Sri Lanka

* Voor liefhebbers van culinair Italië:
Wijn Truffel Reis Piemonte (10.10.2019)
Lees voor inspiratie het blog reisideeën»