Project 2015

Project in het Caribisch gebied

Reis-idee doneert in 2015 10% van haar inkomsten aan de Richmond Vale Academy. Project: Climate Compliance Conference.

foto project website

Fighting with the Poor & Climate Compliance Conference

Richmond Vale is een non-profit academie, die twee maatschappelijk erg belangrijke en interessante  opleidingen aanbiedt en jongeren van uiteenlopende achtergronden leert om samen te werken. Niet alleen op school, ook op het land en in de keuken.

Het is leuk om te zien hoe een jongen uit Oeganda samen schoolwerk doet met een meisje uit Costa Rica en hoe een Japanner een New Yorkse aanwijzingen geeft in de moestuin.

Voor jongeren, die het verschil willen maken

Ook voor Nederlandse jongeren kan dit een fantastische plek zijn, na de middelbare school of tijdens hun studie. De opleidingen duren van 6 tot 18 maanden. Is het niet bijzonder om met medestudenten een wereldwijd netwerk op te bouwen? Een netwerk van mensen die van de wereld een betere plek willen maken voor alle bewoners.

Richmond Vale Hiking Center

Het hiking centrum is verbonden aan de academie en het genereert wat extra inkomsten voor de school, waardoor het schoolgeld zo laag mogelijk kan blijven. Verwacht een schone kamer, een goede douche, lokaal biologisch eten op vaste tijden, geen alcohol en……..een prachtige omgeving om te hiken en te duiken.

St. Vincent en de Grenadines

Richmond Vale ligt op St. Vincent, het hoofdeiland van een gebied dat nog niet door massa’s toeristen wordt bezocht. De Grenadines staan bekend als het mooiste zeilgebied ter wereld. Er leggen regelmatig catamarans en andere boten aan bij de eilanden, maar er overnachten niet erg veel mensen aan land. Op het eiland Mustique hebben niet voor niets een paar wereldberoemde popsterren een huis. Heerlijk ongestoord rustig! En Tobago Cays is een parel, waar je kunt zwemmen met schildpadden vlak boven het koraalrif.

Project Reis-idee

Reis-idee sponsort dit jaar de deelname van jongeren uit St. Vincent en de Grenadines aan de ‘Climate Compliance Conference’.  De bewoners van deze eilanden zijn over het algemeen erg arm en kunnen zich geen opleiding voor hun kinderen veroorloven. Het is belangrijk voor de toekomst van de eilanden en zijn bewoners, dat lokale jongeren kunnen deelnemen. Reis-idee wil daaraan bijdragen.

Bent u geïnteresseerd?

Neem gerust contact op met Reis-idee als u meer wilt weten over de Richmond Vale Academy of het Nature and Hiking Center. Reis-idee kan ook van dienst zijn met informatie over St. Vincent en de Grenadines, zoals vliegtickets, zeiltochten, bijzondere hotelletjes en vervoer tussen de eilanden.

 • Wilt u elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in. Het is een cadeautje!

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook

1276 mensen vinden de pagina leuk.

Uitgelicht

* Laat u adviseren door een expert:
Meditatiereizen

* Zo heilzaam kan een vakantie zijn:
Ayurveda in India en Sri Lanka

* Voor liefhebbers van culinair Italië:
Wijn Truffel Reis Piemonte (10.10.2019)
Lees voor inspiratie het blog reisideeën»