Project 2017

Project in India

Reis-idee doneert in 2017 10% van haar inkomsten aan Stichting Dolma. Project: bijdrage aan medische kosten van Tibetaanse vluchtelingen.

Lees hier over Stichting Tibetfonds Dolma, over de eerste monniken die verdreven werden uit Tibet in de vijftiger jaren, over de duizenden vluchtelingen die volgden, over de Tibetaanse cultuur en over de broodnodige hulp uit het buitenland.

In 1969 gaf de Indiase regering diverse stukken land aan de vluchtelingen uit Tibet om er kolonies op te bouwen. Een van die stukken was Mundgod, waar een uitgestrekte dichtbegroeide jungle was en waar zelfs nog wilde olifanten voorkwamen. Er is heel hard gewerkt om dat gebied leefbaar te maken. Inmiddels wonen er 18.000 mensen in kloosters en dorpjes. De dorpjes bestaan uit huisjes met lapjes grond. Het is een afgeschermd gebied, dat je zonder speciale vergunning niet kunt bezoeken.

Een plek om te wonen, maar geen werk en geen zorgverzekering. 

Er is veel werkloosheid, omdat de Indiase overheid de vluchtelingen verbiedt werk te verrichten dat door Indiërs kan worden gedaan. Men leeft van het verbouwen van een beetje groenten en wat straatverkoop. Er kan geen zorgverzekering worden afgesloten en bij specialistische hulp zijn er vaak grote onkosten. Daarvoor gaat men meestal leningen aan, die eigenlijk nauwelijks terugbetaald kunnen worden, omdat de vluchtelingen niet mogen werken buiten hun kamp. Dit alles geeft veel ellende.

 • Wilt u elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in. Het is een cadeautje!

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook

1276 mensen vinden de pagina leuk.

Uitgelicht

* Laat u adviseren door een expert:
Meditatiereizen

* Zo heilzaam kan een vakantie zijn:
Ayurveda in India en Sri Lanka

* Voor liefhebbers van culinair Italië:
Wijn Truffel Reis Piemonte (10.10.2019)
Lees voor inspiratie het blog reisideeën»