Mijn verhaal

Het verhaal van een reizigster

Op mijn 18de nam ik de Oriënt Express van Parijs naar Istanbul. Dat was de start van mijn avontuurlijke reiservaringen. Ik ging werken bij een reisbureau en reisde veel per trein en boot door Europa. Op het reisbureau leerde ik om snel in te schatten welk soort vakantie paste bij de mensen die ik aan de balie kreeg. Daarna volgden opleidingen logistiek management en talen en andere werkervaringen. Maar altijd heb ik geregeld dat ik zo vaak en zo lang mogelijk ‘op ontdekkingsreis’ kon gaan.

website-tanden

Oog in oog met berggorilla’s

Waar ik zelf naartoe ga op vakantie? Voor mij geen mega-cruiseschip of all-inclusive resort, maar wel bijvoorbeeld op een catamaran tussen de Grenadine-eilanden varen. Of een gids huren en naar een klein boeddhistisch klooster in de Himalaya lopen om een week te mediteren op het dak van de wereld. In Afrika reis ik bij voorkeur naar de minder toeristische landen zoals Oeganda, Zambia, Malawi, Mozambique en Ethiopië. Een gorilla-trekking, zwemmen met walvishaaien en kamperen in een ‘bushcamp’ aan de rivier, met nijlpaarden voor de tent. Dat vind ik leuk. Dieren in het wild hebben mijn hart gestolen.

Slow travel verbetert de reiservaring

Als voorstander van ‘slow travel’ raad ik mensen aan om niet te veel te plannen. Een strak schema kan efficiënt zijn, maar het is juist zo fijn om tijdens de vakantie je agenda eens los te laten en minder gestrest te zijn over data en tijden. Met een losser schema blijf je eens onverwacht wat langer op één plek. Om een gebied ook daadwerkelijk te beleven, in plaats van er snel doorheen te reizen om zo veel mogelijk dingen te zien. Door de omgeving echt te verkennen kom je op plaatsen waar andere toeristen voorbij gesneld zijn. Ook lokale bewoners stellen dat op prijs, is mijn ervaring, en dat kan weer leiden tot bijzondere ontmoetingen. Neem wat ruimte om onderweg van gedachten te veranderen. Als tegenhanger voor het drukke privéleven en de veeleisende werkomgeving die we in de vakantie juist willen ontvluchten.

Mijn netwerk delen

Omdat ik zelf veel buiten de gebaande paden reis, wil ik die ervaring graag delen met anderen. Op mijn reizen maak ik meestal gebruik van het lokale openbaar vervoer en leg ik makkelijk contact. Zodoende heb ik in de loop der jaren een enorm netwerk opgebouwd. Hiermee help ik mijn klanten op weg!

Laat u inspireren door het blog reisideeën.

 • Wilt u (bijna) elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw naam en e-mailadres in.

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht