Souk Cuisine in Marrakech
13/04/2016
Een workshop bij ‘Souk Cuisine’
Misschien wel de leukste activiteit in Marrakech
Als je in Marrakech rondloopt, ruik je overal verse en gedroogde kruiden en vers gebakken brood. Kooplui prijzen waren aan, die ze zelf verbouwen en ambachtelijk bereiden. Slow food is hier volgens mij uitgevonden.
Midden in de Medina, in de oude stad, runt de Nederlandse Gemma van de Burgt de kookschool ‘Souk Cuisine’. Bij ‘Souk Cuisine’ leer je koken zoals er in Marokko thuis met elkaar gekookt wordt: puur, eenvoudig en smakelijk.
Gemma begeleidt de kookdagen, maar u kookt samen met Marokkaanse vrouwen.
Maar eerst met de portemonnee van Gemma naar de markt om inkopen te doen. Een echt avontuur, want je komt op plekken waar toeristen niet zo gauw komen. Je onderhandelt zelf met de kooplui en je laat je adviseren over de producten.
Daarna wordt er in de open lucht gekookt, in de patio van een Riad, een traditioneel sfeervol Marokkaans huis.
Met een glaasje muntthee in de hand de recepten bekijken en taken verdelen. Na zo’n 2 uur koken is het tijd om alles te proeven. Samen met de Marokkaanse dames en de andere cursisten geniet u van een heerlijke zelfgemaakte lunch, met een glaasje wijn erbij.
Boekingen
Souk Cuisine is heel bekend in Marrakech. Als u ter plekke besluit een kookdag te boeken, is de kans groot dat er geen plaats meer is. U kunt van tevoren een dag vastleggen via Reis-idee. Gemma kan dan wat langer van tevoren rekening houden met uw komst. En om dat te belonen, krijgt u van Reis-idee een voucher mee voor € 5,00 korting p.p. op de workshop. Bestel de voucher telefonisch (06 2788 7047) of per e-mail bij Reis-idee.
Ga voor meer informatie over de kookschool naar de website van Souk Cuisine.
Uit het Gastenboek van Reis-idee
Beste Els,
Bedankt voor de tip van Souk Cuisine. Voor mij was dit het beste van onze culturele en culinaire exploratie van Marrakech.
Het leukste aan deze kookworkshop is de rondleiding over de markt. Gemma of een van haar collega’s laat je straatjes en winkeltjes zien, waar je als gewone toerist niet gauw in zou lopen. Zij kent winkeliers persoonlijk en van hen krijg je uitleg over ingrediënten, bijvoorbeeld hoe je het verschil kunt zien tussen echte saffraan en nep. Ook maakte we mee hoe een kip geslacht en geplukt werd. Dat vlees is heel anders dan onze kipfilet.
Ook het bezoek aan de kleine bakkerij om de koekjes te laten bakken was net een reis terug in de tijd.
Gemma is een bescheiden en interessante vrouw. Een plezierig persoon. De groep was heel divers en internationaal – Amerikaans, Zwitsers, Engels, Duits, Nederlands. Leuk om ervaringen uit te wisselen.
Esther Hainebach