Souk Cuisine in Marrakech

13/04/2016

Een workshop bij ‘Souk Cuisine’ 

Misschien wel de leukste activiteit in Marrakech

SC website A

Als je in Marrakech rondloopt, ruik je overal verse en gedroogde kruiden en vers gebakken brood. Kooplui prijzen waren aan, die ze zelf verbouwen en ambachtelijk bereiden. Slow food is hier volgens mij uitgevonden.

Midden in de Medina, in de oude stad, runt de Nederlandse Gemma van de Burgt de kookschool ‘Souk Cuisine’. Bij ‘Souk Cuisine’ leer je koken zoals er in Marokko thuis met elkaar gekookt wordt: puur, eenvoudig en smakelijk.

SC website D

Gemma begeleidt de kookdagen, maar u kookt samen met Marokkaanse vrouwen.

Maar eerst met de portemonnee van Gemma naar de markt om inkopen te doen. Een echt avontuur, want je komt op plekken waar toeristen niet zo gauw komen. Je onderhandelt zelf met de kooplui en je laat je adviseren over de producten.

SC website B

Daarna wordt er in de open lucht gekookt, in de patio van een Riad, een traditioneel sfeervol Marokkaans huis.

Met een glaasje muntthee in de hand de recepten bekijken en taken verdelen. Na zo’n 2 uur koken is het tijd om alles te proeven. Samen met de Marokkaanse dames en de andere cursisten geniet u van een heerlijke zelfgemaakte lunch, met een glaasje wijn erbij.

SC website C

Boekingen 

Souk Cuisine is heel bekend in Marrakech. Als u ter plekke besluit een kookdag te boeken, is de kans groot dat er geen plaats meer is. U kunt van tevoren een dag vastleggen via Reis-idee. Gemma kan dan wat langer van tevoren rekening houden met uw komst. En om dat te belonen, krijgt u van Reis-idee een voucher mee voor € 5,00 korting p.p. op de workshop. Bestel de voucher telefonisch (06 2788 7047) of per e-mail bij Reis-idee.

Ga voor meer informatie over de kookschool naar de website van Souk Cuisine.

Uit het Gastenboek van Reis-idee 

Beste Els,

Bedankt voor de tip van Souk Cuisine. Voor mij was dit het beste van onze culturele en culinaire exploratie van Marrakech.

Het leukste aan deze kookworkshop is de rondleiding over de markt. Gemma of een van haar collega’s laat je straatjes en winkeltjes zien, waar je als gewone toerist niet gauw in zou lopen. Zij kent winkeliers persoonlijk en van hen krijg je uitleg over ingrediënten, bijvoorbeeld hoe je het verschil kunt zien tussen echte saffraan en nep. Ook maakte we mee hoe een kip geslacht en geplukt werd. Dat vlees is heel anders dan onze kipfilet.

Ook het bezoek aan de kleine bakkerij om de koekjes te laten bakken was net een reis terug in de tijd.

Gemma is een bescheiden en interessante vrouw. Een plezierig persoon. De groep was heel divers en internationaal – Amerikaans, Zwitsers, Engels, Duits, Nederlands. Leuk om ervaringen uit te wisselen.

Esther Hainebach

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht