Een parel op Curaçao

31/10/2014

Wat dacht u van een verblijf op een historisch landgoed op Curaçao?

website foto 1

De eerst bekende eigenaar van de plantage was de Nederlandse schipper Jan Thielen, die hier leefde tot 1737. Tussen 1997 en 2001 werd het gehele landgoed onder het toeziend oog van Monumentenzorg grondig gerestaureerd door de huidige eigenaren.

Het landgoed is ongeveer anderhalve hectare groot en ligt pal aan de lagune Jan Thiel, met een fantastisch uitzicht over de zoutpannen, waarin zich altijd grote groepen flamingo’s bevinden. Het is niet ver van Willemstad. Vanuit het landgoed kun je de natuur in wandelen of fietsen, of gaan zwemmen in de verderop gelegen baai.

Verhuur

Een aantal weken per jaar wordt landgoed Jan Thiel in zijn geheel geboekt door bijvoorbeeld een familie die in alle privacy een familiefeest wil vieren. Ook worden er huwelijken gesloten, of logeert er een groep golfvrienden, die de drie golfbanen van het eiland bezoeken. Je kunt er met 20 mensen verblijven. In de overige perioden worden de 4 huizen afzonderlijk verhuurd.

Wat u kunt verwachten?

???????????????????????????????

Een unieke, centraal gelegen, heerlijke plek op Curaçao, om uw vakantie door te brengen. De huizen staan in een prachtige tuin, met een heerlijk ruim zwembad met zonnebedden, een grote leestafel en een bar, een (verlichte) tennisbaan, een jeu de boules baan en een ‘pitch and putt’ veld. Elk huis is luxe en stijlvol ingericht en heeft een grote mate van privacy.

Accommodaties

website foto 3

Het imposante Landhuis is de voormalige hoofdwoning van de plantage en heeft rondom terrassen. Op de eerste verdieping zijn drie luxe slaapkamers met eigen badkamer. Een kamer huurt u voor € 100,00/nacht, excl. toeristen belasting.

Een ander riant huis is het Koetshuis, de voormalige ‘magasina’, daar werd het zout van de zoutpannen opgeslagen. Het zijn eigenlijk 2 panden, verbonden middels een ruime overdekte galerij met grote eettafel en een ruime zithoek. Hier kunnen 6 tot 8 mensen logeren. Dit complete huis kost € 500,00/nacht, excl. toeristenbelasting.

Er staat ook een typisch Curaçaos plattelandshuisje met rieten dak op het terrein, het Kunuku huis. Dit huis biedt plaats aan 2 personen, met eventueel 2 kinderen. Voor dit huisje betaalt u € 200,00/nacht, excl. toeristenbelasting.

Rita’s huis is een ander type plattelandshuis, ook voor 2 personen, met eventueel 2 kinderen. De prijs is ook € 200,00/nacht, excl. toeristenbelasting.

Eten en drinken

???????????????????????????????

Gastheer Boris Zwierink en zijn vrouw Lieve verwelkomen u op het landgoed en zij kunnen u assisteren waar nodig.

Boris is tevens chef kok en kan de heerlijkste gerechten voor u klaarmaken. Alles is mogelijk in overleg, van een eenvoudige maaltijdsalade met een gebakken visje tot een prachtig uitgebreid diner. Alle huizen zijn uitgerust met een eigen keuken, dus u kunt zelf bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat.

Meer informatie en boeking

???????????????????????????????

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met Reis-idee. Ook voor advies over vliegtickets. Anders dan op veel andere bestemmingen zijn vliegtickets naar Curaçao op korte termijn vaak goedkoper dan lang van tevoren.

Meer informatie vindt u natuurlijk op de website van Landhuis Jan Thiel. U kunt in Nederland bellen met de eigenaresse, Helene Spigt. Zij kan ook voor u boeken en uw vragen over het landgoed en de omgeving beantwoorden. Zij heeft met haar man de restauratie geleid en woonde zelf langere tijd op het landgoed. Telefoon +31 6 1250 6225.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht