Armenië & Georgië – Themalunch 16.2.2020

07/02/2020

De parels van de Kaukasus

Reizen door Armenië en Georgië is reizen langs werelderfgoed tegen de achtergrond van besneeuwde toppen, ijskoude bergbeekjes en kolkende rivieren.

Van deze twee voormalige Sovjet-republieken is het Armenië dat zich hiervan het minst heeft los gemaakt. Beide landen genieten van hun verworvenheden, maar er zijn ook nieuwe en onopgeloste problemen. Armenië raakte in de laatste eeuw twee van haar grootste meren kwijt en ook het nationale symbool, de berg Ararat, kan slechts bezocht worden via een omweg door Georgië of Iran. Het grensverkeer met Turkije is nog steeds niet hersteld en ook de relatie met Azerbeidzjan laat te wensen over.

Kerken, kloosters en kathedralen

In deze uithoek van Europa kreeg het christendom in de 4e eeuw het predicaat staatsgodsdienst. Sinds die tijd zijn in beide landen kerken, kloosters en kathedralen gebouwd. Een aantal van deze architectonische meesterwerken is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De huidige grondwet van Georgië erkent de speciale rol van de Georgische Orthodoxe Kerk in de geschiedenis van het land, maar bepaalt daarnaast de onafhankelijkheid van Kerk en Staat.

Themalunch met Theo van de Laar

Hilversum

Zondag 16 februari, van 11.30 tot 15 uur

Reis-idee is van plan een 12-daagse reis Armenië & Georgië aan te bieden. Uitgevoerd door Rosetta Reizen, met Theo van de Laar als reisleider. In mei of juni van dit jaar. Onze gezamenlijke reis naar Iran in oktober 2019 was een groot succes en de groep heeft aangegeven heel graag weer met Theo op stap te willen gaan.

Over Theo van de Laar

Theo is historicus, Midden-Oosten deskundige en buitengewoon ervaren in het toerisme in de breedste zin. Op dit moment doceert hij internationaal toerisme en duurzaamheid aan de Breda University of Applied Scienses. Hij heeft niet zo vaak tijd om een reis te begeleiden, maar maakt voor Reis-idee een uitzondering. En daar ben ik heel blij mee.  

Over de themalunch

Kom naar Hilversum voor een presentatie met prachtige foto’s, voor inspiratie en om vragen te stellen. Onder het genot van een kopje koffie, een lunch en drankjes vertelt Theo over Armenië en Georgië. En leuk vertellen kan Theo als de beste. Over de geschiedenis en over het dagelijks leven in deze landen. Er is plaats voor maximaal 10 personen.

De kosten voor deze themalunch bedragen € 20,00 p.p.

Stuur me even een mailtje of bel overdag (06 2788 7047) om een plaats te reserveren.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht