Gebruik van een creditcard in het buitenland

16/08/2018

Het is vaak lastig om te beslissen hoe je betalingen gaat doen tijdens een vakantie in het buitenland. Wisselen in lokale valuta? Misschien al een deel van tevoren of alles ter plekke? Welke bankpassen of creditcards worden geaccepteerd? Wat zijn de kosten voor pinnen bij ATM’s?

Creditcards wordt in het buitenland doorgaans vaker geaccepteerd als betaalmiddel dan het pasje van uw bank. Daarnaast is een creditcard handig en eigenlijke onmisbaar om de volgende redenen.

  • Als u een auto huurt kan dat eigenlijk nooit zonder creditcard. Hier vindt u meer informatie over een auto huren in uw vakantieland.
  • Vrijwel alles wat u met uw creditcard koopt is 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.
  • Anders dan in Nederland is het in de meeste westerse landen heel gebruikelijk om met een creditcard te betalen in winkels en restaurants. Ook voor kleine bedragen zoals een kopje koffie.
  • Bij een normale bankpas kan een hotel geen bedrag op de kaart reserveren. Op een creditcard kan dat wel.
  • Overal ter wereld kunt u bij ATM’s en banken makkelijk geld opnemen.
  • Bij tolpoorten zijn de rijen meestal korter voor mensen met een creditcard.

Een belangrijke tip!

Deze tip geef ik altijd aan mijn klanten als ze geboekt hebben en steeds weer hoort men het voor het eerst.

Heeft u een Visa- of Mastercard uitgegeven door ICS? Met een positief saldo op die kaart zijn de transactiekosten voor geldopnames rond de 1% met een maximum van € 2,00. Ik reis nogal wat af, maar heb nooit meer afgeschreven gekregen dan € 1,50. Gewoon voor de vakantie geld overmaken naar de creditcardrekening. Dat scheelt echt veel geld, want pinnen is duur.

Ik ben benieuwd of er banken zijn die deze service ook bieden op hun creditcards. Er staat niets over in de voorwaarden en op mijn vragen aan verschillende grote banken heb ik nooit antwoord gekregen.

Klik hier door naar een kostentabel, meer informatie over geldzaken en creditcards en veel tips. 

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht