Gastenboek

Lees hier wat klanten van Reis-idee schreven.

En vertel aan bezoekers van deze website wat u van Reis-idee vindt.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
* Verplicht
Uw E-mail adres wordt niet gepubliceerd. Na spam controle door de beheerder wordt uw bericht zichtbaar.
140 berichten.
Maria Raurell Carulla heeft geschreven op 22/05/2013
Trekking Nepal I had the pleasure to go to Nepal with the recommendations of Reis-idee and I had a wonderful time. The guesthouses recommended were ideal. Els also helped me to get in touch with Raju's trekking office in Pokhara, to organize my trekking to Ghoreppani Poon Hill. It couldn't have been better organized! It was an unforgettable experience.
Dick Buitendijk heeft geschreven op 07/05/2013
Stedentrip Parijs

Op de terugweg vertrokken we vanaf Porte de Glignancourt en volgens Els moesten we dan absoluut een bezoek brengen aan de Marché aux Puces en daar lunchen bij Chez Louisette.
De Marché is een antiekmarkt en is gehuisvest in oude garageboxen met golfplaten dak. Van verre zag ik dat zo liggen en hoe dichter je bij kwam, hoe korter ik daar zou willen zijn en al helemaal niet lunchen. Maar het is het onbekende en eenmaal op die plaats aangekomen bekruipt je toch een misschien wel Parijs gevoel van gezelligheid in een antieke omgeving.
Naarmate de tijd vorderde en het lunchtijd werd, vond ik steeds meer dat dit ook mee moest kunnen vallen. Als je binnenkomt in Chez Louisette weet je even niet wat er gebeurt, het is een combinatie van oud, vroeger, gezellig, druk en ongeloof. Een maal gezeten word je voortvarend bediend door oudere maar kwieke Parijse dames, die zorgen dat je snel krijgt wat je hebt besteld.
En dan begint het muzikale deel, een dame met Edith Piaf look en ook een zanger brengen liederen ten gehore van het heden en weleer. Uiteraard in het Frans in een Parijse ambiance, het overkomt je als een warm bad. Daar zit natuurlijk ook een muzikale begeleiding bij en als je van musette houdt is dit het summum, want een van die muzikanten is een accordeonist en wel zo fenomenaal, dat je niet gelooft dat deze klasse daar speelt. Je verwacht een Fransman, maar niets is minder waar, het is een Roemeen. In Nederland kennen wij onze virtuozen Johnny Meijer, Harry Mooten, Henny Langeveld, Arie Maasland, maar dit deed daar niet voor onder. Ik heb er enorm van genoten wil er nog een keer naar toe. Ik bedank Els voor dit advies en dit kun je eigenlijk iedereen aanraden, want als je niet van muziek houdt blijf je op de antiekmarkt.

Dick Buitendijk
Suz en familie heeft geschreven op 05/04/2013
Oostenrijk

Els heeft met Reis-idee een hele leuke vakantiebestemming gevonden. Het contact verloopt erg prettig; snelle reacties en antwoord op al onze vragen. Heel fijn dat we niet meer zelf hoefden te zoeken!
Bedriye Ataman heeft geschreven op 28/02/2013
Themalunches

Hallo Els,
Wat een leuk site, met diverse ideeën. De themalunches lijken mij ook vernieuwend voor de geïnteresseerde reizigers.
Groetjes,
Bedriye Ataman
Ewout heeft geschreven op 09/02/2013
Winterwandeling

Reis-idee bedankt!
Jouw winterwandeling was een fijn dagje uit. De sneeuw maakte de wandeling extra mooi en we zijn langs bijzondere plekjes geleid. Hierbij stuur ik je een paar sfeerfoto\'s.
Tot een volgende wandeling,
groetjes Ewout.
Christel heeft geschreven op 04/02/2013
Surf & Yoga

Els, bedankt voor alle goede adviezen, mooie ideeën, meedenken en snelle reacties. Dit kan alleen maar een heerlijke vakantie worden!!! Laat je weten hoe het was. Hartelijke groet, Christel
Isake heeft geschreven op 04/02/2013
Met Interrail door Europa

Wij hebben een leuke vakantie kunnen plannen met Reis-idee. Wij zullen door de beste steden van Europa reizen met Interrail. Reis-idee reageerde snel op onze wens en daardoor hebben we een leuke vakantie snel kunnen plannen. Bedankt!
Adriaan en Ina heeft geschreven op 09/01/2013
Rondreis & trekking Nepal

Dag Els,

Het is alweer 2 maanden na onze fantastische reis. We hebben tot in iedere vezel van ons lijf genoten.
Van het begin tot het eind liep het goed.
We realiseren ons terdege dat het mede dankzij jouw adviezen en boekingen was.
We werden in Kathmandu opgewacht met een bordje welkom Adriaan en Ina en bloemenslingers. Tijdens de rit naar het hotel kregen we al een indruk hoe druk, vies en boeiend de stad was. Het was een verademing bij het hotel aan te komen. Wat een rust. Door Nederlandse vrouwen die in een kindertehuis werkten en ook in het hotel logeerden werden we meegenomen naar een restaurant in de buurt. Later hebben we er nog wel eens gegeten.
Dit wordt te uitgebreid……….
De omgeving van de stupa geweldig! Durban square, Pathan, de lijkverbrandingsplaats, indrukwekkend.
De taxirit naar Bandapur was ook super door de natuur in combinatie met de rijstcultuur en de huisjes met de erfjes en hun bewoners.
We hebben mooie wandelingen gemaakt rond Bandapur, we waren er tijdens een festival en kregen te maken met de gebruiken. De grote schommels voor jong en oud waren ook schitterend.
Prokhara is een relaxte stad, een heerlijk fris hotel bij Radju. Het klooster was een bijzondere ervaring, die we niet hadden willen missen. Uiteindelijk is het een heel gevarieerde reis geworden.
Voor de dagen in de Himalaya had Radju alles perfect geregeld. Persoonlijk vond ik dat een spannend onderdeel, met de gids is alles goed doorgesproken en vanaf Jomsom hebben we het eerste traject samen gelopen , vervolgens met een jeep en daarna weer een stuk gelopen. Het lopen is me erg mee gevallen. De temperatuursverschillen waren groot. Overdag liepen we in een t shirt tot ongeveer 3 uur en s avonds zaten we met handschoenen aan tafel . Geen warm water en stroom die regelmatig uitviel. We lagen om half 8 in bed. Het was een hele speciale ervaring, Adriaan vond het lopen daar geweldig, voor mij hoeft het niet weer. Ik loop liever in een groene omgeving. Die kindertjes daar, dotten om te zien en ik heb alle respect voor die simpele manier van leven. Onvergetelijk!
Vanuit het behaaglijke Prokhara weer met een taxi naar Chitwan, naar het oerwoud. Super, wat zaten wij op een prachtige locatie, The Riverside Lodge, geen warm water maar hele lieve mensen waar we nog steeds contact mee hebben en nu hebben ze wel warm water
Vanaf een natuurlijk terras, aan de rivier met zicht op het oerwoud. Ongekend rustig, mooie luchten, prachtige beelden. We hebben een avontuurlijke jeepsafari gehad, waarbij we 2 keer een lekke band kregen. Met de gevolgen van dien, wachten, wachten met 1 gids, best spannend .
Vervolgens naar Bakhtapur, wat een rit met een taxi, stof, kapotte wegen, mooie uitzichten.
Bijzondere overnachtingsplek in the Peacock. Bedankt! De stad ook de moeite waard!
Ik heb niet eens alle mooie dingen genoemd, het was een onvergetelijke reis.
Nogmaals bedankt voor je hulp.

Namaste, Adriaan en Ina
Esther heeft geschreven op 21/10/2012
Wintersport

Dag Els,

Je hebt voor het gezin van mij en mijn vriendin een paar weken geleden nog een wintersport weten te boeken voor de week van oud en nieuw. Je bent er wel even mee bezig geweest omdat we best nog wel wat wensen hadden en het bijvoorbeeld belangrijk vonden om niet te ver van de piste te zitten en Nederlandse skileraren te hebben voor onze kinderen. Wij denken dat het een leuke bestemming is geworden!
Dank voor je inspanningen en geduld. Het is niet altijd eenvoudig om de voorstellen van jou snel te bespreken en erover te beslissen als je met 2 gezinnen samen gaat (er is dus wel wat tijd over heen gegaan.)

groet Esther
Egbert heeft geschreven op 19/10/2012
Advies op maat voor India

Hallo Els,
Na onze brainstorming over de keuze tussen een individuele- of een groepsreis kwamen we bij Fox groepsreizen uit: op dat moment voor mij de beste keuze. oa. omdat alles geregeld is en je geen tijd kwijt bent aan \'wat zal ik nu eens gaan doen\'. de reis door rajasthan en naar varanasi was werkelijk prachtig. hadden daarbij ook nog veel geluk met het weer: weinig regen en plezierige temperaturen. het was een enerverende reis. ben er vaak ontroerd geraakt door de gewone \'arme\' mensen daar: ze zijn devoot en toegewijd, vriendelijk, zachtmoedig, bescheiden, open, positief en mooi om te zien. ook al willen ze graag geld voor alles. maar dat zie ik toch als een vrij \'natuurlijk\' iets. het hindoeïsme dat zo\'n sterke uitstraling op de cultuur daar heeft, is voor mij een goede, mooie religie! ahimsa.
verder: prachtige hotels en heerlijk indiaas eten. je voelt je daar als mens thuis!
we hadden trouwens ook veel te danken aan onze enthousiaste reisleidster margreet van groningen.
heimwee en weemoed blijven nu over. maar we gaan nog eens...
op basis van mijn persoonlijke ervaringen tijdens deze reis kan ik fox-reizen beslist aanraden;
maar dat is natuurlijke geen garantie.
Heel veel dank voor je hulp om tot deze keuze te komen.
mvg egbert l.h, groningen.
Emmie Reniers heeft geschreven op 08/10/2012
Fietstocht

Hallo Els

bedankt voor de leuke monumenten-fietstocht
rond Hilversum, we hebben er echt van genoten en ook van de warme ontvangst bij je thuis met koffie en gebak en de lekkere lunch met biologische produkten, echt een super dag

Emmie , Gerrie, Dymph, en Rinie
Dimph heeft geschreven op 08/10/2012
Fietstocht

Hoi Els,
Wat hebben we genoten van de lekkere taart, de fietstocht en daarna de heerlijke lunch bij jou thuis in Hilversum.
Dimph
A.Ernsten heeft geschreven op 07/10/2012
Rondreis & trekking Nepal

Beste Els,
heel erg bedankt voor het uitstippelen van onze tocht door Nepal. Het ziet er erg volledig en duidelijk uit. Ik ben erg blij met de inbreng, d.m.v. een draaiboek, van iemand die er verstand van heeft en het land kent. Over 2 weken gaan we op pad. Ik verheug me er erg op.

Adriaan Ernsten
n.b. na onze vakantie schrijven we nog een stukje.
Hans Schemmekes heeft geschreven op 01/10/2012
Fietstocht

Beste Els,
Gisteren hebben wij de mooie monumenten-fietsroute die jij hebt bedacht rond Hilversum gereden en met jouw gastvrije ontvangst en de afsluitende lunch was het een groot succes waar wij enorm van hebben genoten.
Hartelijk dank daarvoor!

Mieke en Hans Schemmekes
Ulbe heeft geschreven op 29/08/2012
Wandeltocht met bagagevervoer
Beste Els, Ons wandelweekend zit erop en we hebben ervan genoten. Wat jij geregeld had was uitstekend: prachtige wandelingen (in totaal hebben we een kilometer of 65 gelopen) en goede accommodaties. En wat jij niet kon regelen was ook goed: we troffen het met het weer (geen druppel regen, aangename wandeltemperatuur) en we hebben het samen gezellig gehad. We kijken dus terug op een geweldig weekend. Dank voor je inspanningen! Groet, Ulbe.

 • Wilt u (bijna) elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw naam en e-mailadres in.

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook

1446 mensen volgen de pagina met reistips.

Uitgelicht

* Wandel de Dutch Mountain Trail:
Alle wandeltochten met bagagevervoer

* Zo heilzaam kan een vakantie zijn:
Ayurvedareizen in Europa

* Het Kristine Moen Huis op de Lofoten:
Byzondere Reizen in Noorwegen
Lees voor inspiratie het blog reisideeën»