Gastenboek

Lees hier wat klanten van Reis-idee schreven.

En vertel aan bezoekers van deze website wat u van Reis-idee vindt.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
* Verplicht
Uw E-mail adres wordt niet gepubliceerd. Na spam controle door de beheerder wordt uw bericht zichtbaar.
142 berichten.
Ina en Adriaan Ernsten heeft geschreven op 14/03/2017
Rondreis Vietnam en Cambodja

Dag Els,
We kijken terug op een geweldige reis. Hartelijk bedankt voor je hulp.Het was een super geslaagde reis met dank aan jou.
Groet van Adriaan en Ina.
Nicole heeft geschreven op 20/02/2017
Wintersport

Last-minute besloten om met de hele familie op wintersport te gaan (met zijn 12-en). We hadden nogal een eisen pakket. Geschikt voor kleine kinderen, grote kinderen, invalide, beginnende skiers en gevorderde en in een gezellig dorp voor de niet-skiers. Hotel liefst met zwembad en een goede keuken voor de fijnproevers onder ons. Daarnaast sneeuwzeker gebied. Het is Els gelukt om binnen een week nog een perfect hotel te vinden. Chapeau! Dankjewel voor jouw inzet. Wij hebben echt genoten.
Chantal heeft geschreven op 24/06/2016
Meditatiereis Thailand

Mijn man David en ik zijn van mei 2015 tot april 2016 een jaartje ertussenuit getrokken. tijdens dat rondreizen, zijn we online in contact gekomen met Els en Marnix. We waren al lang op zoek naar een oplossing voor mijn man zijn probleem: hij was uitgeblust, had geen idee welke kant hij op moest met zijn (professionele) leven, hij voelde zich niet goed in zijn vel, enz... toen we met Marnix praatten via skype over meditatiereizen, is de bal pas echt aan het rollen gegaan voor ons. we hebben Centraal-Amerika achter ons gelaten en zijn naar Thailand gevlogen, waar we met zijn advies aan de slag konden. uiteindelijk hebben we gekozen om een intensieve yoga cursus te volgen gedurende 4 weken, met niet alleen hatha yoga maar ook allerhande meditatietechnieken en lezingen over verschillende aspecten van het leven; maar Marnix's andere voorstellen ivm retreats om te mediteren enz hebben we zeker nog in het achterhoofd. na 2 maanden Thailand zijn we terug naar België gekeerd en hebben de draad weer opgepikt. en nog geen 2 maand later is David aan de slag gegaan bij zijn nieuwe werkgever (na 2 jaar inactiviteit!). We zijn ons nu bewuster van het leven en de valkuilen die de moderne Westerse wereld heeft, en kunnen hetgene we in Thailand geleerd hebben, nu goed in de praktijk omzetten. Er zijn nog moeilijke dagen, maar zoals ze ons zegden in de yoga lessen: we hebben nu de 'tools' om te werken aan onszelf. Trouwens, ik voelde me wél gelukkig voor we op reis vertrokken, maar mijn ervaringen in Thailand hebben me ook enorm geholpen. Ik merk dat ik veel rustiger door het leven ga, ik heb echt het gevoel alsof ik 'rijker' terug gekomen ben. Mezelf beter kennende, een grotere abiliteit om te relativeren, meer zin om betekenis te geven aan mijn leven. Ik kan het eigenlijk iedereen aanraden! Deze ervaring, met hulp van Marnix en Els, heeft in zekere zin wel ons leven veranderd. We zijn iedereen die ons pad kruistte, enorm dankbaar. En we zijn misschien nog niet 100% waar we moeten zijn, maar elke dag is vooruitgang, en mocht het nodig zijn, dan weten we dat we bij Reis-idee aan het juiste adres zijn. Soms boek je een reis bij eender welk reisbureau, zonder meer. En soms kom je in contact met een reisbureau dat net dat tikkeltje méér biedt of je een goed gevoel geeft, zoals Reis-idee. Bedankt jongens!
Magda Looij heeft geschreven op 06/06/2016
Griekenland

Na een jaar met problemen wilden mijn man en ik er even uit. Liefst naar Griekenland. Ik heb aan Els voorgelegd wat we ongeveer wilden en binnen de kortste keren kwam Els met een voorstel waar we ons goed in konden vinden. Het werd Corfu; Els had een vlucht voor ons uitgezocht, rechtstreeks vanuit Bordeaux (wij wonen in Zuid West Frankrijk) en het Arcadion hotel in Corfu stad; vanuit het hotel was alles makkelijk bereikbaar, restaurants, winkeltjes, haven, musea en het busstation. Kortom, een vakantie naar wens!
Monique Nijhoff heeft geschreven op 10/05/2016
Wandeltocht in Limburg met bagagevervoer

Hallo Els,

Wij hadden een fantastisch tocht door het Geuldal. Eerste dag nog schuilen voor de hagel, en vorst aan de grond, maar elke dag warmer en laatste dag zelfs heet.
De B en B waren allemaal prima!! Bagagevervoer was goed geregeld.
De topper was St Brigida in Noorbeek!!!
Maar ook over de anderen niets dan lof hoor!

Een van mijn vriendinnen heeft een knieblessure waardoor ze niet kon lopen. We hebben twee fietsen meegenomen, en ons elke dag in wisselende samenstelling gesplitst. Twee lopen en twee fietsen. Ging prima en was heel gezellig!!
De route was niet altijd even duidelijk aan gegeven. We zijn elke dag wel een keer fout gelopen, maar met behulp van de kaart zijn we toch elke keer goed aan gekomen.
De afstanden waren heel goed te doen!!

We willen je bedanken voor de organisatie. Komen graag een keer bij je terug.
Mijn vriendin zal via facebook reageren.

Groetjes Monique Nijhoff.Morrien
Minke van Thiel heeft geschreven op 28/04/2016
Vakantie Curaçao

Dag Els,
Bij deze willen Jan en ik je nogmaals bedanken voor de fantastische begeleiding voor onze reis naar Curaçao. Het appartement was ruim en goed ingericht. Prima locatie en gastvrije ontvangst door de eigenaars ook gedurende de 14 dagen dat we er waren.
Het is zeker een aanrader!
Groet Jan en Minke
Sybo Mensonides heeft geschreven op 14/04/2016
Stedentrip Marrakech met wandeltocht in de Atlas

Dag Els,

Wij hebben in maart 9 prachtige dagen in Marokko gehad.
En inderdaad: op korte afstand een totaal andere wereld!

Marrakesh:
- was een overweldigende Heksenketel met prachtig weer tot ca. 28 graden.
- De wandelingen uit de door jou geadviseerde 100% reisgids zijn zeer geschikt om de stad, zowel binnen als buiten de Medina te verkennen
- Riad Safa is een prachtplek, heerlijk rustig met uitstekend eten en goede service van het plaatselijk personeel

Atlas gebergte:
- prachtige natuur, indrukwekkend 'Berber Leven'
- het weer was wisselvallig:beetje zon, bewolkt met sneeuw, hagel, onweer kortom alle seizoenen gehad
- wandeltocht werd hieraan in overleg aangepast door zeer bekwame gids Omar en kok Hassan met de ezel;
laatste dagen zijn we door de vallei naar Imlil terug gegaan, overnacht in de Riad van Jamal i.p.v. hoog in de bergen en de volgende dag gewandeld in de omgeving inclusief lunch bij Hassan thuis.

Verder waren alle taxi/transfer ritten naar van Riad/vliegveld/Imlil uitstekend geregeld.
Overal aardige en behulpzame mensen.

Kortom: dank voor het organiseren en wie weet tot een volgende keer!

Grote Groet,

Sybo en Lidwien
Dymfy van Meel heeft geschreven op 31/03/2016
Stedentrip New York
Els heeft ons leuke tips gegeven voor onze reis naar New York. We wilden wat op weg geholpen worden maar wilden ook veel zelf regelen. Zondag hebben we als afsluiting deelgenomen aan het Gospel breakfast in Harlem een super tip van Els dat was erg leuk. Ook het appartement in Brooklyn via Els is een aanrader. We hebben redelijk weer gehad met een hele slechte regenachtige dag maar ook een aantal zonnige dagen. De highline hebben we ook gelopen maar zonder gids dat was echt heel mooi. We hebben ook een rondleiding gehad door tours by foot New York door Chinatown Little Italy en soho heel interessant. Het was een unieke ervaring dankje Els.
Bert en Jacqueline heeft geschreven op 08/02/2016
Rondreis Marokko, met wandeltochten in 3 verschillende gebieden

Beste Els,
In 2014 ontving je ons zeer gastvrij in je huis tijdens onze wandeltocht van Amsterdam naar Arnhem (oudste ANWB-route). Je vertelde ons dat je "reizen op maat" in de hele wereld organiseerde. Sinds die tijd ontvingen we je mailing met allerlei inspirerende voorbeelden van reizen. Je attendeerde vorig jaar op Marokko. We hadden daar al veel enthousiaste verhalen over gehoord van familie en vrienden en vroegen je iets voor ons samen te stellen met wandelen langs de kust, Marrakech, Atlas. Totaal 3 weken.
Na wat nader contact kwam je met een voorstel, dat ons direct enorm aansprak:
Enkele dagen Marrakech, Atlas, Sahara en de kuststreek.
Het is een prachtige reis geworden!
We merkten direct, dat je de contactpersonen en organisaties ter plekke uitstekend hebt geselecteerd op gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Het voelde aan als een warm bad. (Al boften we ook enorm met het warme weer, dat eigenlijk niet gebruikelijk is in deze maand….)

Marrakech
De kennismaking met Marrakech was naar onze beleving redelijk heftig. Zeer assertieve Marokkanen, die graag enkele woorden Nederlands met je willen wisselen, zeer nadrukkelijk attenderen op artikelen die nergens beter en voordeliger te krijgen zijn etc en nauwelijks vriendelijk af te wimpelen zijn, zodat je niet rustig kan rondkijken.
Op onze zwerftochten door de oude en nieuwe stad hebben we erg veel profijt gehad van een wandel-app (Galileo-Pro), die zonder Wifi of datagebruik redelijk nauwkeurig je plaats in de kronkelende straatjes en steegjes kan aangeven). Dit vooral om geen beroep te hoeven doen op spontane, vriendelijke wegwijzers, die je bij voorkeur naar de (niet-bestaande) Berbermarkt cq leerlooijerrijen willen leiden vooral tegen vergoeding.
We hebben enkele oude kastelen bezocht en het Berbermuseum in de Jardin Majorelle. Het museum is echt een aanrader voor hen die nader willen kennismaken met deze hele oude cultuur.

Atlas
Na 4 dagen werden we opgehaald voor onze wandeling door de Atlas. Onder leiding van een zeer vriendelijke gids, Mohammed Ali, en een muildierdrijver, die tevens onze kok voor de komende dagen is geweest, hebben we een stevige wandeling over de bergen en door de 3 valleien in de buurt van Imlil gemaakt. Wat waren we blij met onze pas aangeschafte wandelstokken! Zij boden ons net dat beetje extra steun bij het klimmen en afdalen over geitenpaadjes en rivierbeddingen (meestal droog). De gids was erg attent en paste zijn tempo goed aan ons aan. Hele mooie en gevarieerde tochten langs akkertjes, ingenieuze irrigatiesystemen en dorpjes in de kleur van de achterliggende berg (rood of grijzig). Hij vertelde ons over de ontwikkelingen, die vooral door de huidige koning in gang zijn gezet om taal en cultuur van Berbers meer serieus te nemen, meer scholing mogelijk te maken ook voor vrouwen en voorwaarden te scheppen dat er minder stammenstrijd is.
Als we een uurtje of 4 hadden gewandeld werd een picknickplekje voor ons ingericht en toverde de kok in een een uurtje een zalige lunch in elkaar, die we met smaak verorberden. Na de lunch en een korte rust nog een uurtje of 2 naar de guesthouses, in de bergdorpjes.
Overdag in T-shirt wandelen, 's nachts een extra deken over de slaapzakken.
Het blijft grappig, maar confronterend als wij in ons eigen, zeer trage tempo lopen en kinderen op slippers de bergen op en af huppelen.

Gorges en Sahara
Na een welverdiend dagje rust in Imlil-lodge werden we opgehaald door onze volgende gids, Ibrahim, met zijn chauffeur Abdou. Zij hebben ons een week begeleid. Dit is het meest indrukwekkende deel van de reis geweest. Zowel de wandeltochten door de gorges (Dades en Todra), dromedaristocht in de Sahara, rondleidingen in coöperaties (weverij, steenslijperij met fossielen, Arganolie) als vooral de verhalen over de oude geschiedenis van de Berbers, de Islam en het leven in Marokko en de politieke situatie.
Onderweg werden we in uitstekende hotels ontvangen. We voelden ons zeer verwend.

Kust
Na een lange autoreis met enkele stops zijn we naar de kust gebracht om ook daar nog te wandelen langs het strand en in de duinen en bossen met geiten onder en in de Arganbomen. Ook een aparte ervaring, maar naar onze smaak iets te lang/te veel van hetzelfde. In de Atlas konden we 6 uur per dag goed aan, maar hier sloeg de verveling toch wel toe na die tijd.
Tot slot enkele dagen Essaouira. Een gezellig vissersdorp met minder over-assertieve verkopers en in een goed B&B van Marian Keijsers.

De begeleiding vanaf Marrakech tot Essaouira werd verzorgd door Toubalguide. Een prima partner, Els. Als er iets niet ging zoals gepland dan werd naadloos een alternatief gemaakt. Perfecte organisatie en mensen.
Esther heeft geschreven op 13/01/2016
Kookworkshop bij Souk Cuisine in Marrakech

Beste Els,

Bedankt voor de tip van Souk Cuisine. Voor mij was dit het beste van onze culturele en culinaire exploratie van Marrakech.

Het leukste aan deze kookworkshop is de rondleiding over de markt. Gemma of een van haar collega's laat je straatjes en winkeltjes zien, waar je als gewone toerist niet gauw in zou lopen. Zij kent winkeliers persoonlijk en van hen krijg je uitleg over ingrediënten, bijvoorbeeld hoe je het verschil kunt zien tussen echte saffraan en nep. Ook maakte we mee hoe een kip geslacht en geplukt werd. Dat vlees is heel anders dan onze kipfilet.

Ook het bezoek aan de kleine bakkerij om de koekjes te laten bakken was net een reis terug in de tijd.

Gemma is een bescheiden en interessante vrouw. Een plezierig persoon. De groep was heel divers en internationaal - Amerikaans, Zwitsers, Engels, Duits, Nederlands. Leuk om ervaringen uit te wisselen.
Simone de Jong heeft geschreven op 10/10/2015
Stedentrip Marrakech
Beste Els, Wat hebben Ireen en ik genoten van onze 4 nachten Marrakech! We verbleven in Riad Safa, geweldige plek midden in de Medina van Marrakech, echt tussen de plaatselijke bevolking, waar je kon komen door te lopen door kleine steegjes. De 1e avond daar een heerlijk diner genuttigd, zulke aardige mensen, waar je je meteen op je gemak voelt.Ook de eigenaresse Loes ontmoet, die er ook was..enig mens..Volgende dag een kookcursus bij Souk Quisine, een nederlandse dame Gemma pikt je op bij de markt en dan gingen we met elkaar de groentes, vlees, vis en kruiden kopen op de markt. Je kreeg een boodschappenlijstje en geld, erg leuk! Het koken was enig, het eten is niet echt mijn smaak, maar de pret was er niet minder om. Veel gezien en ondernomen, o.a. Museum Rue Jardon Majorelle en het Berber museum, in prachtige kleuren van Yves St Laurent. Lekker een dag gerelaxed in de Country Club Bells..Het enige nadeel was dat wij er waren tijdens het offerfeest(slachtfeest van schapen) een andere cultuur waar we echt niet aan konden wennen. Maar verder echt een plek om naartoe te gaan en zeker ook deze Riad bezoeken.Echt een aanrader! Goed tip geweest Els! Dankjewel...Simone
Niels & Roeska heeft geschreven op 28/09/2015
Huwelijksreis Sicilië
Beste Els, Sicilië is puur genieten, staat het ook bekent om. Maar omdat wij ook van avontuur houden paste dat ook nog in de reis! Dus helemaal goed samengesteld op onze wensen. Van lekker eten en zonnen naar stadjes bekijken, snorkelen en vulkanen beklimmen. Heel erg geslaagd! Liefs, Niels & Roeska
Merel en Robbert heeft geschreven op 25/08/2015
Portugal met de kinderen
Na-Bé was super!! De gastvrouw en heer heel erg aardig, topplek. De lodges zijn heel gaaf, alsof je middenin de natuur slaapt maar met een comfortabel bed. Heerlijk gegeten (gastheer is kok geweest in hotel in Frankrijk) en veel gezien. Gemasseerd door Joëlle ( in Hawaï cursus massage gedaan). Kinderen vonden het ook geweldig.
Wouter heeft geschreven op 24/08/2015
Week in Frankrijk, in de Auvergne
Château des Edelins was super. Hele lieve mensen, goed eten, heerlijke plek!
Annette Marcelis heeft geschreven op 17/08/2015
Marrakech, wandelen in het Atlasgebergte en Essaouira

We, mijn man en ik, zijn net terug van een 10 daagse vakantie in Marokko.
Eerst 4 dagen Marrakech met verblijf in Riad Aicha, waar we zeer gastvrij zijn ontvangen. Een mooie Riad. Het was prima om een stukje te lopen door de wirwar van straatjes naar het centrum en het grote plein. We hebben genoten van ons verblijf daar mede door de goede zorgen van het personeel. De kookworkshop met kok Karim was top.
Vervolgens hebben we 3 dagen gewandeld in de Atlas. Een bijzondere ervaring. We hebben veel plezier gehad met onze bijzondere gids Mohammed Ali en kok Ahmed die heerlijke maaltijden voor ons bereidde tijdens de tocht.
Tot slot konden we een paar dagen uitrusten in Essouira. Met gids Marian hebben we een wandeling gemaakt door de stad. Marian weet heel veel van het land en de stad; we hebben genoten van haar verhalen.
Alles was prima geregeld door Reis-idee. Een absolute aanrader deze reis! Els, reuze bedankt.

 • Wilt u (bijna) elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw naam en e-mailadres in.

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook

1446 mensen volgen de pagina met reistips.

Uitgelicht

* Wandel de Dutch Mountain Trail:
Alle wandeltochten met bagagevervoer

* Zo heilzaam kan een vakantie zijn:
Ayurvedareizen in Europa

* Het Kristine Moen Huis op de Lofoten:
Byzondere Reizen in Noorwegen
Lees voor inspiratie het blog reisideeën»