Gastenboek

Lees hier wat klanten van Reis-idee schreven.

En vertel aan bezoekers van deze website wat u van Reis-idee vindt.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
* Verplicht
Uw E-mail adres wordt niet gepubliceerd. Na spam controle door de beheerder wordt uw bericht zichtbaar.
138 berichten.
Helmy & Cees heeft geschreven op 15/03/2018
Portugal

Montinho da Luz reis februari 2018
We hadden behoefte aan een week zon en rust. Els heeft een fantastische locatie voor ons gereserveerd en de tickets geregeld. We hebben genoten van deze korte vakantie en deze locatie kan ik zeer aanbevelen. Prachtige tuin en omgeving ook voor vogelaars!
Dank je wel Els!
Hartelijke groet,
Helmy en Cees
Petra Hooisma heeft geschreven op 06/11/2017
Wandeltocht met bagagevervoer in Frankrijk

Regelmatig een nieuwsbrief ontvangen van Reis idee. Deze keer werd onze belangstelling gewekt door een bericht van een wandelvakantie in Frankrijk. Via Els onze wensen doorgegeven en alles was precies zoals we het graag wilden hebben. Het concept van deze reis is zeer de moeite waard. En aan te passen aan langer of korter verblijf per accomodatie. Alles prima geregeld met tussenkomst van Reis-idee.

Beste Els,
Wij hebben een prima vakantie gehad. Het weer was heerlijk, we konden bijna iedere dag in t-shirt wandelen. Op de overnachtings adressen zijn we heerlijk verwend, een lekker bed en het eten was ook zeer goed. Veelal met produkten uit eigen tuin. Ook de ontmoetingen met mede wandelaars waren gezellig. Er zijn zelfs adressen uitgewisseld dus dat zegt genoeg.
Met vriendelijke groet,
Piet en Petra
Willemien heeft geschreven op 31/10/2017
Herfstvakantie op Sicilië

We hebben een heerlijke week op Sicilië gehad. Els heeft voor ons een B&B in Palermo en een huis in de buurt van de Etna uitgezocht. Twee toplocaties! We hebben echt een fantastische tijd gehad, dank je wel!
Paul Maas heeft geschreven op 16/10/2017
Trekking Upper Mustang (Nepal)

Net terug van een fantastische trekking door de Mustang (Annapurna/Himalaya) in Nepal. Dankjewel, Reis-idee!
Bets Kusters heeft geschreven op 05/09/2017
Last minute vlucht en accommodatie in Zuid-Europa met zes personen

Het was een fantastisch huis in Umbrië - Italië, waarin wij afgelopen week van onze vakantie hebben genoten. Els heeft dit voor ons geregeld, omdat ik in paniek raakte, wat wij met ons gezin wensten! Om aan al deze wensen te voldoen, heeft Els gezorgd dat wij een heerlijke ontspannen vakantie hebben gehad, met alleen een prachtig sfeervol huis en een zwembad, midden in de natuur. Bedankt hiervoor.
Ine Jans heeft geschreven op 25/07/2017
Wandeltocht langs de Atlantische kust in Marokko

Wij hebben een geweldige vakantie gehad. De trektocht langs de kust met de kamelen en de crew was geweldig. Heel mooie omgeving, leuke overnachtingen, leuke wandelingen en lieve begeleiders. Het wandelen over het strand zelf was een erg mooie ervaring.
Hiltje Meester heeft geschreven op 02/07/2017
Ibiza

Beste Els, Een heerlijke vakantie gehad op Ibiza met 6 vriendinnen in een super mooi huis. Heerlijk dat wij in de voorbereidingen (bijna) niets hoefden te doen en jij voor ons een prachtig huis hebt uitgezocht op een goede locatie. Het was allemaal goed geregeld: auto's stonden klaar op het vliegveld met een allrisk verzekering. De eigenaar van het huis stond te wachten toen we aankwamen en we hadden de koelkast lekker laten vullen voor de eerst avond en ochtend. Super dus. En Els hartstikke bedankt voor het regelen.
Jeroen Wassenaar heeft geschreven op 23/05/2017
Wandelvakantie Luxemburg

Dag Els,

Bedankt voor al je hulp.
Clervaux is een mooi wandelgebied.
We hebben prachtige en ook pittige wandelingen gemaakt.
We gaan Luxemburg zeker vaker bezoeken.
Voor wandelroutes hebben we de app Wikiloc ontdekt.
Kost 4,50 per jaar deze app.
Je hebt dan toegang tot heel veel wandelroutes wereldwijd.
Het aardige is dat de klanten van Wikiloc (wij dus ook) de database vullen met routes.
Zo vonden we ook veel routes in en om Clervaux.
Met de app op basis van GPS kan je niet verkeerd lopen.
Ik ga ook nog mooie routes in en om Alkmaar toevoegen.
We kennen een hele mooie route die via Alkmaar naar Bergen, Bergen aan Zee, Egmond en Alkmaar voert.
Je loopt dan door alle soorten gebied (stad, dorp, duingebied, strand, boerenland).
Deze gaan we binnenkort uploaden in Wikiloc.

Groet, Jeroen.
Arian van den Dool heeft geschreven op 12/05/2017
Self Drive Marokko

Hoi Els,
Marokko was leuk. Het weer was prima en we hebben veel gezien. Marrakech was iets armoediger dan ik het mij had voorgesteld. Maar essaouira was daarentegen weer nog mooier dan ik dacht. Hotels waren prima en appartement in Essaouira was top. Kamers in ait benhaddou waren wel erg basic, maar service was goed. Hebben na twee nachten benhaddou toch nog trip naar sahara gemaakt. Was erg mooi. Zelf rijden is in Marokko goed te doen, maar je moet wel geld klaar hebben voor de politie. Vooral aan de kust waar veel toeristen zitten. De bedragen die ze eisen zijn niet hoog en je kan afdingen, maar op den duur wordt het vervelend.
Groeten, Arian
Carla van Starrenburg heeft geschreven op 11/04/2017
Privé rondreis Sri Lanka met golfen

Wij zijn al weer geruime tijd terug maar zijn Sri Lanka nog zeker niet vergeten! Wij hadden een fantastische reis waar wij met veel plezier aan terug denken. Tijdens onze gehele reis viel trouwens op dat de bevolking erg vriendelijk is.

Van de rondreis hebben wij enorm genoten, mede dankzij onze chauffeur/gids Mr. Munasinghae, die uiterst vriendelijk en betrouwbaar was en ons de vele hoogtepunten van Sri Lanka heeft laten zien. Ook de hotels waren nagenoeg allen goed tot zeer goed.
Op de laatste dag van de vakantie bezochten wij nog het Welkom Dorp voor dakloze bejaarden nabij Colombo. Een mooi project wat zeker alle aandacht verdient.

Wij bedanken je voor de bemiddeling en denken nogmaals met veel plezier terug aan een onvergetelijke vakantie in mooi en zeer gevarieerd Sri Lanka.

Met vriendelijke groet
Carla van Starrenburg en Annelie Weurman
José Smeets heeft geschreven op 03/04/2017
Rondreis Marokko

Beset Els,
We hebben een superreis gehad. het was echt een reis die bij ons paste, dus op maat. We konden het erg goed vinden met Ibrahim, onze chauffeur. Het reizen in de auto is ons uiteindelijk meegevallen. We zijn zeer enthousiast over de overnachtingsplekken die we, met name de eerste zes dagen aangedaan hebben. Vooral hotel Babylon en Kasbah Baha Baha. Onvergetelijke indruk!!!
Heel erg bedankt voor alle suggesties en adviezen.We hebben een fantastische Marokkoreis gehad!
Ina en Adriaan Ernsten heeft geschreven op 14/03/2017
Rondreis Vietnam en Cambodja

Dag Els,
We kijken terug op een geweldige reis. Hartelijk bedankt voor je hulp.Het was een super geslaagde reis met dank aan jou.
Groet van Adriaan en Ina.
Nicole heeft geschreven op 20/02/2017
Wintersport

Last-minute besloten om met de hele familie op wintersport te gaan (met zijn 12-en). We hadden nogal een eisen pakket. Geschikt voor kleine kinderen, grote kinderen, invalide, beginnende skiers en gevorderde en in een gezellig dorp voor de niet-skiers. Hotel liefst met zwembad en een goede keuken voor de fijnproevers onder ons. Daarnaast sneeuwzeker gebied. Het is Els gelukt om binnen een week nog een perfect hotel te vinden. Chapeau! Dankjewel voor jouw inzet. Wij hebben echt genoten.
Chantal heeft geschreven op 24/06/2016
Meditatiereis Thailand

Mijn man David en ik zijn van mei 2015 tot april 2016 een jaartje ertussenuit getrokken. tijdens dat rondreizen, zijn we online in contact gekomen met Els en Marnix. We waren al lang op zoek naar een oplossing voor mijn man zijn probleem: hij was uitgeblust, had geen idee welke kant hij op moest met zijn (professionele) leven, hij voelde zich niet goed in zijn vel, enz... toen we met Marnix praatten via skype over meditatiereizen, is de bal pas echt aan het rollen gegaan voor ons. we hebben Centraal-Amerika achter ons gelaten en zijn naar Thailand gevlogen, waar we met zijn advies aan de slag konden. uiteindelijk hebben we gekozen om een intensieve yoga cursus te volgen gedurende 4 weken, met niet alleen hatha yoga maar ook allerhande meditatietechnieken en lezingen over verschillende aspecten van het leven; maar Marnix's andere voorstellen ivm retreats om te mediteren enz hebben we zeker nog in het achterhoofd. na 2 maanden Thailand zijn we terug naar België gekeerd en hebben de draad weer opgepikt. en nog geen 2 maand later is David aan de slag gegaan bij zijn nieuwe werkgever (na 2 jaar inactiviteit!). We zijn ons nu bewuster van het leven en de valkuilen die de moderne Westerse wereld heeft, en kunnen hetgene we in Thailand geleerd hebben, nu goed in de praktijk omzetten. Er zijn nog moeilijke dagen, maar zoals ze ons zegden in de yoga lessen: we hebben nu de 'tools' om te werken aan onszelf. Trouwens, ik voelde me wél gelukkig voor we op reis vertrokken, maar mijn ervaringen in Thailand hebben me ook enorm geholpen. Ik merk dat ik veel rustiger door het leven ga, ik heb echt het gevoel alsof ik 'rijker' terug gekomen ben. Mezelf beter kennende, een grotere abiliteit om te relativeren, meer zin om betekenis te geven aan mijn leven. Ik kan het eigenlijk iedereen aanraden! Deze ervaring, met hulp van Marnix en Els, heeft in zekere zin wel ons leven veranderd. We zijn iedereen die ons pad kruistte, enorm dankbaar. En we zijn misschien nog niet 100% waar we moeten zijn, maar elke dag is vooruitgang, en mocht het nodig zijn, dan weten we dat we bij Reis-idee aan het juiste adres zijn. Soms boek je een reis bij eender welk reisbureau, zonder meer. En soms kom je in contact met een reisbureau dat net dat tikkeltje méér biedt of je een goed gevoel geeft, zoals Reis-idee. Bedankt jongens!
Magda Looij heeft geschreven op 06/06/2016
Griekenland

Na een jaar met problemen wilden mijn man en ik er even uit. Liefst naar Griekenland. Ik heb aan Els voorgelegd wat we ongeveer wilden en binnen de kortste keren kwam Els met een voorstel waar we ons goed in konden vinden. Het werd Corfu; Els had een vlucht voor ons uitgezocht, rechtstreeks vanuit Bordeaux (wij wonen in Zuid West Frankrijk) en het Arcadion hotel in Corfu stad; vanuit het hotel was alles makkelijk bereikbaar, restaurants, winkeltjes, haven, musea en het busstation. Kortom, een vakantie naar wens!

 • Wilt u (bijna) elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw naam en e-mailadres in.

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook

1446 mensen volgen de pagina met reistips.

Uitgelicht

* Wandel de Dutch Mountain Trail:
Alle wandeltochten met bagagevervoer

* Zo heilzaam kan een vakantie zijn:
Ayurvedareizen in Europa

* Dit initiatief maakt de wereld mooier:
De dragers in Nepal
Lees voor inspiratie het blog reisideeën»