Gastenboek

Lees hier wat klanten van Reis-idee schreven.

En vertel aan bezoekers van deze website wat u van Reis-idee vindt.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
* Verplicht
Uw E-mail adres wordt niet gepubliceerd. Na spam controle door de beheerder wordt uw bericht zichtbaar.
150 berichten.
Yolande en Herman Steenhuis schreef op 07/11/2019
Rondreis Iran

2 weken rondreis Iran. Een heuse aanrader. Op enig aandringen van Els hebben we de knoop doorgehakt en hebben we geboekt.
Theo van der Laar was onze geweldige begeleider die mede met Rosetta reizen de reis hebben voorbewerkt.
Het was een geweldige gelijk gestemde groep, die uitgroeide tot een grote familie. We hebben Iran als zeer bijzonder ervaren, mede door onze geweldige gidsen, die met uitstekende kennis en gastheerschap vertoond. Wie weet zit er nog een vervolg in.
Tarro Kloppenburg schreef op 31/10/2019
Trekking Nepal

My girlfriend and I wanted to do a trekking and were advised by Reis-idee to go to the Mountain House Treks. After a deliberate discussion with the owner of our options regarding a relative “easy/doable” but scenic trek we opted for a 10 day combination of Poon Hill and Annapourna Base Camp.
The hike took us through the most beautiful scenary changing daily from rice/millet fields to jungle forest and snowy mountains. As we are not trained hikers we opted for both a guide and porter. Which was a very wise choice as walking 5 to 7 hours daily including many many steps wasn't all that easy.
Santosh, our guide, made the whole experience amazing! He took very good care of us exceding expectations. He arranged extra blankets when we were cold, advised us of good mountain food when my girlfriend was feeling a bit sick and above all Santosh was always happy! Sometimes even singing
We really got to experience a piece of Nepalese mountain life in the most simple and authentic way possible. Learned a new favorite card game called Dumbal and trained our legs.
If you want to book a great trip then definitely book here and ask for Santosh Sherestha as your guide!
And for excellent vacation/trip advise I highly recommend Reis-idee, thanks!
Paulien Frieling schreef op 04/07/2019
Flower Festival Aalsmeer

Hoi Els,
Mijn vriendin Yvonne heeft via jou kaartjes gewonnen voor het Aalsmeer Flower festival. We zijn er zaterdag geweest en hebben het erg leuk gehad!
Bedankt, groetjes Yvonne en Paulien
Lenie van der Velden schreef op 02/07/2019
Flower Festival Aalsmeer

Hallo,
Vorig weekend was het dan zover, toen kon ik mijn gewonnen kaartjes inleveren bij het bloemen festival in Aalsmeer.
Wat heb ik genoten, ik had nog nooit van dit festival gehoord, maar het was zeer verrassend!
Ik had er gelijk een mooi weekend van gemaakt in de buurt van Aalsmeer.
Nogmaals dank en zoals je leest, zijn ze heel goed terecht gekomen!!!
groet van Lenie
Marije schreef op 13/06/2019
Ayurveda retraite in India

Maa Yoga Ashram, India.
Zoekend naar een plek waar ik PanchaKarma kan doen in India een aantal organisaties aangeschreven. Zodoende in contact gekomen met Els. Ik had ondertussen ook zelf adressen gevonden buiten pakketaanbieders om. Ondanks dat de bakermat van Ayurveda in Kerala ligt trok het noorden van India ( Himalaya) mij.
Els kwam met een paar goede opties en het was fijn om te kunnen sparren als je alles alleen aan het organiseren bent als solo reiziger. Ook mbt vluchten en andere tips. Ik wist hiervoor niet dat dit bestond en beveel het aan ; )
Els communiceert super, begrijpt snel wat je belangrijk vind en zoekt,en heeft zelf ongelooflijk veel reis en organiseer ervaring en een uitgebreid netwerk.
Ik beveel Els ook zeker aan als je als soloreiziger iemand zoekt die even met je mee wilt kijken!
Anne schreef op 13/06/2019
Huisje in Normandië

Het was een super plek!
Heerlijk rustig.. Een erf met kippen en ganzen, en een paard in de wei..
Dank je!
Hartelijke groet,
Anne
Driesje van de Kamp schreef op 10/06/2019
Rondreis Marokko, met wandeldagen en kamelentocht

Met reisidee naar Marokko geweest. Erg tevreden over de adviezen en begeleiding in keuzes maken. Ook voor onze kinderen van 13 en 17 jaar was de reis onvergetelijk!
Hemmo Drexhage schreef op 05/06/2019
Nepal reis met Upper Mustang trekking

Hoi Els,

Marike en ik hebben mede dankzij jouw voorbereidende werk een geweldige vakantie gehad in Nepal! Heel veel dank daarvoor!
Samenvattend zijn we heel erg blij met zowel Nuri als Raju. Nuri vanwege zijn zorgzaamheid, zijn vriendelijke en opgeruimde karakter, zijn kennis van de talen en de streek, zijn afstemmen met ons.
Raju, ook vanwege bovenstaande punten en omdat hij gezorgd heeft voor een fantastisch tweede deel van onze vakantie. Na overleg met hem zijn we naar Lumbini en Bardia geweest. Wat een aardige mensen hebben we daar ontmoet: Mr. B. Hij heeft met zijn familie gezorgd voor avontuurlijke wandelsafari’s en een indrukwekkende raft door het reservaat. Tijdens onze safari’s hebben we van alles aan natuurschoon gezien!
Nogmaals heel veel dank voor het voorbereidende werk en de contacten die je hebt gemaakt in Nepal. Marike en ik, wij hebben het gevoel dat je ons goed hebt ingeschat en dat je ons hebt geholpen aan de goede personen.
Yvonne Groot schreef op 15/05/2019
Rondreis Marokko met korte trekking in de Atlas

Wij (ouders en twee kinderen 24 en 20 jaar) zijn van start gegaan met een 3-daagse Hiking in het Atlas gebergte. Abdelkabir was onze gids, hij heeft ons super geholpen bij de trekking. Was pittig maar goed te doen, alleen hadden wij niet de juiste schoenen aan (gympen ipv bergschoenen). De drie dagen waren echt prachtig, elke dag weer nieuwe mooie vergezichten. En dikke pluim voor onze twee koks Musfafa en Mohammed. Wat een uitgebreide lunch zeg, elke dag weer een 'cadeautje' als wij op ons kleedje zaten, een hele bijzondere belevenis. Na de derde dag afscheid genomen van de drie mannen, was ontzettend gezellig geweest zo met zn allen!

De vierde dag stond Jamal onze chauffeur voor ons klaar voor de 4-daagse Roadtrip. Jamal een goede chauffeur, sprak perfect Engels en is naast chauffeur een mooie 'verteller', heeft prachtige verhalen over het land de cultuur etc. Hij liet ons de mooie groene vallei van Dades zien. Na Dades is onze route verder gegaan richting de Sahara. Hier met de dromedaris naar een tentenkamp vertrokken waar we de nacht hebben doorgebracht. De volgende ochtend vroeg terug met een prachtige zonsopgang. Na de Sahara naar Ait Ben Haddou vertrokken, dit was ook weer prachtig. Onderweg de filmstudio's bezocht.
Bij aankomst in Ait Ben Hadou had Jamal de gids Mohammed geregeld voor een bezoek aan de Kasbah Ait Ben Haddou. Ook onze gids Mohammed was ontzettend aardig en wist veel te vertellen, dank hiervoor !

De laatste dag vertrokken vanaf Ait Ben Haddou naar Marrakech, hier afscheid genomen van Jamal, nadat hij geregeld had dat wij bij de auto werden opgehaald door de eigenaar van de Riad. In Marrakech zijn wij vier dagen gebleven, moesten de 1e dag even wennen aan de drukte, na het mooie landschap. Maar gelukkig zaten wij in de prachtige Riad K'bour & Chou, dit was een rust van Oase, prachtig.
Al met al was alles top geregeld en een meerwaarde dat onze twee gidsen erbij waren, Abdelkabir en Jamail, super thanks!

Els, jij heel erg bedankt voor het voorwerk van meedenken/regelen van deze onvergetelijk reis, echt een meerwaarde!
Parlement van Engeland schreef op 30/04/2019
B&B's in Nederland

Dank voor je mooie rondreis in Nederland met al die mooie B&B's! Groeten uit Hofstad Leeuwarden.
Jennifer Maas schreef op 28/04/2019
Marokko met Sahara trekking

Mijn man en ik zijn in April 2019 meegegaan met de 6-daagse reis 'Van Marrakech naar de Sahara'. We hadden met zijn tweeen eerst enkele dagen aan de kust doorgebracht. De 6-daagse reis was erg goed georganiseerd en heel erg divers.De studio's van Ouarzazate gaven een onvergetelijk Hollywood gevoel (in de Pyramide van Asterix en Obelix en dan ineens in een tempel in Népal), De natuur in de bergen was heel erg mooi. Het hoogtepunt van de reis was natuurlijk de tocht door de woestijn. Wandelen met de kamelen, onze gids en de kok en stoppen voor de nacht zo maar midden in de Sahara. Stel je eens voor hoe het is om 's ochtends wakker te worden in een tent en te genieten van de zonsopkomst in de woestijn? Gewoonweg fantastisch !!!
Peggy schreef op 20/03/2019
Ayurvedakuur Sri Lanka

Bedankt Els voor het aanraden van het Siddhaleppa hotel voor onze allereerste ayurvedakuur. Een mooi hotel gelegen in een prachtige tuin rond een zwembad en vlak aan het strand. Vriendelijk personeel, super lekker eten en goede massages. Het enige minpuntje is dat er weinig uitleg wordt gegeven over ayurveda en dat de mensen heel beperkt Engels spreken. We hebben er toch van genoten!
Vele groetjes, Peggy en Hilda
Rob Verhoeven schreef op 05/03/2019
Rondreis Marokko

Eerst het gemak, het luisterende oor, het exclusieve, de zorg, de suggesties, de argumenten, het gegeven en niet teleurgestelde vertrouwen, en dan het uiteindelijke resultaat… Op reis met Els’ Reis-idee.

Op reis door Marokko, met z'n tweetjes, maar met Els onzichtbaar op de achterbank. mijn reisgenoot keek mij soms aan als we ergens arriveerden en zei: wat nu? Ik zei: weet niet, zal wel goed komen... En daar verscheen een bordje met onze naam erop. Volgende etappe. Zonder hapering drie weken door Marokko. Langzaam overtuigd dat we dat op de beste manier deden en via het beste vervoer op de beste plekken terecht zouden komen.

Complimenten Els, voor je zacht sturende hand, je zorg en het succes van onze reis. Rob & Barbara
Gerda schreef op 30/01/2019
Een reis voor alleengaanden

De wens was weg met kerst en oud&nieuw. De reis-ideeën die ik van Els ontving een cadeautje en steeds weer een verrassing. De keus viel uiteindelijk op de actieve kerstreis naar Portugal. Helemaal precies goed: mooie plek, fijne mensen, prachtige wandelingen langs de Portugese kust, yogalessen, massages. Genieten. T was zelfs zo fijn dat we met ons groepje ter plekke de reis verlengd hebben!
Dory Ferwerda schreef op 27/11/2018
Marrakech & Essaouira

Dag Els,
3 vriendinnen op reis.
Bestemming Marrakech en Essaouira in 8 dagen.
Wat heb je het geweldig voor ons bedacht, perfecte vliegtijden,een meer dan voortreffelijke Riad in Marrakech, vervoer per taxi prima geregeld, Hotel in Essaouira uitstekend en op mooie locatie.
Wat een genot en gemak om het zo op een presenteerblaadje geserveerd te krijgen, bovendien binnen ons opgegeven budget.
Dank hiervoor en voor een volgende keer weten we je zeker te vinden.

met vriendelijke groet, D, D en Dory

 • Wilt u (bijna) elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw naam en e-mailadres in.

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht