Gastenboek

Lees hier wat klanten van Reis-idee schreven.

En vertel aan bezoekers van deze website wat u van Reis-idee vindt.


 Naam *
 E-mail
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de optelsom in het veld in te geven.
3 + 7=

(108)
(13) Adriaan en Ina
wo, 9 januari 2013

Rondreis & trekking Nepal

Dag Els,

Het is alweer 2 maanden na onze fantastische reis. We hebben tot in iedere vezel van ons lijf genoten.
Van het begin tot het eind liep het goed.
We realiseren ons terdege dat het mede dankzij jouw adviezen en boekingen was.
We werden in Kathmandu opgewacht met een bordje welkom Adriaan en Ina en bloemenslingers. Tijdens de rit naar het hotel kregen we al een indruk hoe druk, vies en boeiend de stad was. Het was een verademing bij het hotel aan te komen. Wat een rust. Door Nederlandse vrouwen die in een kindertehuis werkten en ook in het hotel logeerden werden we meegenomen naar een restaurant in de buurt. Later hebben we er nog wel eens gegeten.
Dit wordt te uitgebreid……….
De omgeving van de stupa geweldig! Durban square, Pathan, de lijkverbrandingsplaats, indrukwekkend.
De taxirit naar Bandapur was ook super door de natuur in combinatie met de rijstcultuur en de huisjes met de erfjes en hun bewoners.
We hebben mooie wandelingen gemaakt rond Bandapur, we waren er tijdens een festival en kregen te maken met de gebruiken. De grote schommels voor jong en oud waren ook schitterend.
Prokhara is een relaxte stad, een heerlijk fris hotel bij Radju. Het klooster was een bijzondere ervaring, die we niet hadden willen missen. Uiteindelijk is het een heel gevarieerde reis geworden.
Voor de dagen in de Himalaya had Radju alles perfect geregeld. Persoonlijk vond ik dat een spannend onderdeel, met de gids is alles goed doorgesproken en vanaf Jomsom hebben we het eerste traject samen gelopen , vervolgens met een jeep en daarna weer een stuk gelopen. Het lopen is me erg mee gevallen. De temperatuursverschillen waren groot. Overdag liepen we in een t shirt tot ongeveer 3 uur en s avonds zaten we met handschoenen aan tafel . Geen warm water en stroom die regelmatig uitviel. We lagen om half 8 in bed. Het was een hele speciale ervaring, Adriaan vond het lopen daar geweldig, voor mij hoeft het niet weer. Ik loop liever in een groene omgeving. Die kindertjes daar, dotten om te zien en ik heb alle respect voor die simpele manier van leven. Onvergetelijk!
Vanuit het behaaglijke Prokhara weer met een taxi naar Chitwan, naar het oerwoud. Super, wat zaten wij op een prachtige locatie, The Riverside Lodge, geen warm water maar hele lieve mensen waar we nog steeds contact mee hebben en nu hebben ze wel warm water
Vanaf een natuurlijk terras, aan de rivier met zicht op het oerwoud. Ongekend rustig, mooie luchten, prachtige beelden. We hebben een avontuurlijke jeepsafari gehad, waarbij we 2 keer een lekke band kregen. Met de gevolgen van dien, wachten, wachten met 1 gids, best spannend .
Vervolgens naar Bakhtapur, wat een rit met een taxi, stof, kapotte wegen, mooie uitzichten.
Bijzondere overnachtingsplek in the Peacock. Bedankt! De stad ook de moeite waard!
Ik heb niet eens alle mooie dingen genoemd, het was een onvergetelijke reis.
Nogmaals bedankt voor je hulp.

Namaste, Adriaan en Ina


(12) Esther
zo, 21 oktober 2012

Wintersport

Dag Els,

Je hebt voor het gezin van mij en mijn vriendin een paar weken geleden nog een wintersport weten te boeken voor de week van oud en nieuw. Je bent er wel even mee bezig geweest omdat we best nog wel wat wensen hadden en het bijvoorbeeld belangrijk vonden om niet te ver van de piste te zitten en Nederlandse skileraren te hebben voor onze kinderen. Wij denken dat het een leuke bestemming is geworden!
Dank voor je inspanningen en geduld. Het is niet altijd eenvoudig om de voorstellen van jou snel te bespreken en erover te beslissen als je met 2 gezinnen samen gaat (er is dus wel wat tijd over heen gegaan.)

groet Esther

(11) Egbert
vr, 19 oktober 2012

Advies op maat voor India

Hallo Els,
Na onze brainstorming over de keuze tussen een individuele- of een groepsreis kwamen we bij Fox groepsreizen uit: op dat moment voor mij de beste keuze. oa. omdat alles geregeld is en je geen tijd kwijt bent aan 'wat zal ik nu eens gaan doen'. de reis door rajasthan en naar varanasi was werkelijk prachtig. hadden daarbij ook nog veel geluk met het weer: weinig regen en plezierige temperaturen. het was een enerverende reis. ben er vaak ontroerd geraakt door de gewone 'arme' mensen daar: ze zijn devoot en toegewijd, vriendelijk, zachtmoedig, bescheiden, open, positief en mooi om te zien. ook al willen ze graag geld voor alles. maar dat zie ik toch als een vrij 'natuurlijk' iets. het hindoeïsme dat zo'n sterke uitstraling op de cultuur daar heeft, is voor mij een goede, mooie religie! ahimsa.
verder: prachtige hotels en heerlijk indiaas eten. je voelt je daar als mens thuis!
we hadden trouwens ook veel te danken aan onze enthousiaste reisleidster margreet van groningen.
heimwee en weemoed blijven nu over. maar we gaan nog eens...
op basis van mijn persoonlijke ervaringen tijdens deze reis kan ik fox-reizen beslist aanraden;
maar dat is natuurlijke geen garantie.
Heel veel dank voor je hulp om tot deze keuze te komen.
mvg egbert l.h, groningen.


(10) Emmie Reniers
ma, 8 oktober 2012

Fietstocht

Hallo Els

bedankt voor de leuke monumenten-fietstocht
rond Hilversum, we hebben er echt van genoten en ook van de warme ontvangst bij je thuis met koffie en gebak en de lekkere lunch met biologische produkten, echt een super dag

Emmie , Gerrie, Dymph, en Rinie

(9) Dimph
ma, 8 oktober 2012

Fietstocht

Hoi Els,
Wat hebben we genoten van de lekkere taart, de fietstocht en daarna de heerlijke lunch bij jou thuis in Hilversum.
Dimph

 • Wilt u elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in. Het is een cadeautje!

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook

1305 mensen hebben de pagina geliked.

Uitgelicht

* Laat u adviseren door een expert:
Meditatiereizen

* Zo heilzaam kan een vakantie zijn:
Ayurveda in India en Sri Lanka

* Actie autohuur bij Sunnycars:
5% retour via Reis-idee
Lees voor inspiratie het blog reisideeën»