Gastenboek

Lees hier wat klanten van Reis-idee schreven.

En vertel aan bezoekers van deze website wat u van Reis-idee vindt.


 Naam *
 E-mail
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de optelsom in het veld in te geven.
5 + 5=

(92)
(7) Hans Schemmekes
ma, 1 oktober 2012

Fietstocht

Beste Els,
Gisteren hebben wij de mooie monumenten-fietsroute die jij hebt bedacht rond Hilversum gereden en met jouw gastvrije ontvangst en de afsluitende lunch was het een groot succes waar wij enorm van hebben genoten.
Hartelijk dank daarvoor!

Mieke en Hans Schemmekes


(6) Ulbe
wo, 29 augustus 2012

Wandeltocht met bagagevervoer


Beste Els, Ons wandelweekend zit erop en we hebben ervan genoten. Wat jij geregeld had was uitstekend: prachtige wandelingen (in totaal hebben we een kilometer of 65 gelopen) en goede accommodaties. En wat jij niet kon regelen was ook goed: we troffen het met het weer (geen druppel regen, aangename wandeltemperatuur) en we hebben het samen gezellig gehad. We kijken dus terug op een geweldig weekend. Dank voor je inspanningen! Groet, Ulbe.(5) Ilse van der Meer
di, 21 augustus 2012

Zomervakantie met de kinderen

Beste Els,

We zijn enorm onder de indruk over je werkwijze maar ook inschattingsvermogen van onze wensen! Kortom we hebben een heerlijke vakantie gehad.

Het eerste huis in Normandië, was inderdaad charmant, van alle gemakken voorzien en rustig, omdat alleen de vriendelijke eigenaren af en toe rondstruinden op het grote terrein. De omgeving was prachtig met Pont l'Eveque, Deauville etc.

Het tweede huis was ook charmant, ondanks de kille woonkamer. De kleinschaligheid maakte er een gezellige kinderbende van en het zwembad was heerlijk. De beheerders van het kasteel waren vriendelijk, maar zaten aan het einde van het seizoen en waren er wel een beetje klaar mee. De omgeving was echt lekker Frans en enorm rustgevend!

Al met al erg lekker!

Met dit grote succes komt de volgende vraag:
Kan ik ook een wintersport-zoekvraag bij je neerleggen?

Nogmaals bedankt.

Vriendelijke groet,
Ilse van der Meer


(4) Daan
za, 11 augustus 2012

Birmareis

Ha Els,
Heel erg bedankt voor je informatie. Wat jij schrijft over de grens oversteken van Birma naar Thailand vreesde ik al, op de site van Buitenlandse Zaken wordt daar ook iets over gezegd. Dat gaat het dus niet worden. We kiezen voor Bangkok als uitvalsbasis. Vandaar vliegen naar Yangoon.
Jouw tip mbt het vliegen vanaf Düsseldorf gaan we ook nog verder uitzoeken.
Groeten Daan.


(3) Sander Kwakkernaat
za, 11 augustus 2012

Rondreis Italië per trein

Hoi Els,

Treinreis is zeer goed bevallen. De kinderen vonden het ook een erg leuk deel van de vakantie. Vrijwel alles klopte. Je hulp bij de vergeten telefoon was ook erg prettig!

Enige puntje wat spannend was, was de treinreis 's morgens vroeg uit Rome naar Civitavecchia, waar we de veerboot moesten halen naar Sardinië om 08.00u.

Er vertrokken 3 treinen om 06.13u en bij geen van de borden konden we zien welke van die treinen langs Civitavecchia zou gaan. Er was ook niemand om wat te vragen. Ik heb toen afgeleid van de eindbestemming (Pisa), die wel op de borden stond, dat we die trein zouden moeten hebben.
Maar dat was op subperron 25 en heel ver lopen in onzekerheid. Zelfs toen we de conducteur van die trein aanspraken hadden we nog geen zekerheid, want die sprak weer geen Engels en deed erg chagrijnig. Enfin het bleek toch een goed keus en zijn op tijd aangekomen.

Hotel in Como was prima. Ook prima locatie.

Hotel in Milaan was inderdaad wel basic met kleine kamers, kleine douches en zeer mager ontbijt. Verder prima locatie voor het shoppen.

Appartement in Rome was errrug leuk, perfecte locatie, prima uitgerust. En daarmee was Rome heel erg goed te beleven. Leuke straatjes, terrasjes dichtbij, Piazza Navone dichtbij, lekker eten etc.

Kortom zeer geslaag experiment. Gaan we zeker nog een keer doen. Bedankt!

Met vriendelijke groet,

Sander Kwakkernaat • Wilt u elke maand een gratis tip?

  Vul dan hier uw e-mailadres in.
 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk ook eens op Facebook

1264 mensen vinden de reistips leuk.

Uitgelicht

* Laat u adviseren door een expert:
Meditatiereizen

* Zo heilzaam kan een vakantie zijn:
Ayurveda in India en Sri Lanka

* Marokkoreis met 2 wandeldagen:
Van Marrakech naar de Sahara
Lees voor inspiratie het blog reisideeën»