Gastenboek

Lees hier wat klanten van Reis-idee schreven.

En vertel aan bezoekers van deze website wat u van Reis-idee vindt.


 Naam *
 E-mail
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de optelsom in het veld in te geven.
5 + 1=

(92)
(17) Bedriye Ataman
do, 28 februari 2013

Themalunches

Hallo Els,
Wat een leuk site, met diverse ideeën. De themalunches lijken mij ook vernieuwend voor de geïnteresseerde reizigers.
Groetjes,
Bedriye Ataman


(16) Ewout
za, 9 februari 2013

Winterwandeling

Reis-idee bedankt!
Jouw winterwandeling was een fijn dagje uit. De sneeuw maakte de wandeling extra mooi en we zijn langs bijzondere plekjes geleid. Hierbij stuur ik je een paar sfeerfoto's.
Tot een volgende wandeling,
groetjes Ewout.

(15) Christel
ma, 4 februari 2013

Surf & Yoga

Els, bedankt voor alle goede adviezen, mooie ideeën, meedenken en snelle reacties. Dit kan alleen maar een heerlijke vakantie worden!!! Laat je weten hoe het was. Hartelijke groet, Christel

(14) Isake
ma, 4 februari 2013

Met Interrail door Europa

Wij hebben een leuke vakantie kunnen plannen met Reis-idee. Wij zullen door de beste steden van Europa reizen met Interrail. Reis-idee reageerde snel op onze wens en daardoor hebben we een leuke vakantie snel kunnen plannen. Bedankt!

(13) Adriaan en Ina
wo, 9 januari 2013

Rondreis & trekking Nepal

Dag Els,

Het is alweer 2 maanden na onze fantastische reis. We hebben tot in iedere vezel van ons lijf genoten.
Van het begin tot het eind liep het goed.
We realiseren ons terdege dat het mede dankzij jouw adviezen en boekingen was.
We werden in Kathmandu opgewacht met een bordje welkom Adriaan en Ina en bloemenslingers. Tijdens de rit naar het hotel kregen we al een indruk hoe druk, vies en boeiend de stad was. Het was een verademing bij het hotel aan te komen. Wat een rust. Door Nederlandse vrouwen die in een kindertehuis werkten en ook in het hotel logeerden werden we meegenomen naar een restaurant in de buurt. Later hebben we er nog wel eens gegeten.
Dit wordt te uitgebreid……….
De omgeving van de stupa geweldig! Durban square, Pathan, de lijkverbrandingsplaats, indrukwekkend.
De taxirit naar Bandapur was ook super door de natuur in combinatie met de rijstcultuur en de huisjes met de erfjes en hun bewoners.
We hebben mooie wandelingen gemaakt rond Bandapur, we waren er tijdens een festival en kregen te maken met de gebruiken. De grote schommels voor jong en oud waren ook schitterend.
Prokhara is een relaxte stad, een heerlijk fris hotel bij Radju. Het klooster was een bijzondere ervaring, die we niet hadden willen missen. Uiteindelijk is het een heel gevarieerde reis geworden.
Voor de dagen in de Himalaya had Radju alles perfect geregeld. Persoonlijk vond ik dat een spannend onderdeel, met de gids is alles goed doorgesproken en vanaf Jomsom hebben we het eerste traject samen gelopen , vervolgens met een jeep en daarna weer een stuk gelopen. Het lopen is me erg mee gevallen. De temperatuursverschillen waren groot. Overdag liepen we in een t shirt tot ongeveer 3 uur en s avonds zaten we met handschoenen aan tafel . Geen warm water en stroom die regelmatig uitviel. We lagen om half 8 in bed. Het was een hele speciale ervaring, Adriaan vond het lopen daar geweldig, voor mij hoeft het niet weer. Ik loop liever in een groene omgeving. Die kindertjes daar, dotten om te zien en ik heb alle respect voor die simpele manier van leven. Onvergetelijk!
Vanuit het behaaglijke Prokhara weer met een taxi naar Chitwan, naar het oerwoud. Super, wat zaten wij op een prachtige locatie, The Riverside Lodge, geen warm water maar hele lieve mensen waar we nog steeds contact mee hebben en nu hebben ze wel warm water
Vanaf een natuurlijk terras, aan de rivier met zicht op het oerwoud. Ongekend rustig, mooie luchten, prachtige beelden. We hebben een avontuurlijke jeepsafari gehad, waarbij we 2 keer een lekke band kregen. Met de gevolgen van dien, wachten, wachten met 1 gids, best spannend .
Vervolgens naar Bakhtapur, wat een rit met een taxi, stof, kapotte wegen, mooie uitzichten.
Bijzondere overnachtingsplek in the Peacock. Bedankt! De stad ook de moeite waard!
Ik heb niet eens alle mooie dingen genoemd, het was een onvergetelijke reis.
Nogmaals bedankt voor je hulp.

Namaste, Adriaan en Ina


 • Wilt u elke maand een gratis tip?

  Vul dan hier uw e-mailadres in.
 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk ook eens op Facebook

1264 mensen vinden de reistips leuk.

Uitgelicht

* Laat u adviseren door een expert:
Meditatiereizen

* Zo heilzaam kan een vakantie zijn:
Ayurveda in India en Sri Lanka

* Marokkoreis met 2 wandeldagen:
Van Marrakech naar de Sahara
Lees voor inspiratie het blog reisideeën»