Gastenboek

Lees hier wat klanten van Reis-idee schreven.

En vertel aan bezoekers van deze website wat u van Reis-idee vindt.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
* Verplicht
Uw E-mail adres wordt niet gepubliceerd. Na spam controle door de beheerder wordt uw bericht zichtbaar.
150 berichten.
Andrea Van Ingelgom schreef op 03/08/2023
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

Beste Els,
We zijn best tevreden over de organisatie van de DMT-reis. Prijs-kwaliteit was het in orde. We hebben dankzij je tips s avonds lekker gegeten.. Alleen de familiekamer van het Fletcher hotel was geen succes, de afvoer in de badkamer stonk verschrikkelijk.
Dankjewel voor de vlotte organisatie.
Met vriendelijke groeten
Andrea, Vivke en Raoul
Andreas Floor schreef op 27/07/2023
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

Beste Els, we hebben een top-week gehad. De Dutch Mountain Trail is geweldig. Mooie natuur en veel afwisseling. Wat ik vooral fijn vind is dat je bij warm weer ook veel in schaduwrijke gebieden loopt. Goed verzorgd, fijne overnachtingsplaatsen en vooral ook jouw flexibiliteit als je toch iets anders wilt dan gepland. Dank je wel!
Ada schreef op 13/07/2023
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

Heerlijk om zo ontzorgd te worden bij je reis. We hebben op en top genoten van het wandelen van de Dutch Mountain Trail, terwijl voor ons het bagagevervoer werd verzorgd en hotels waren geregeld die zo dicht mogelijk aan de route lagen. Fijne en snelle afstemming over beschikbaar budget en mogelijkheden. Super geregeld!
Marina de Bruijn schreef op 30/06/2023
Expeditiereis Vlissingen - Spitsbergen

Beste Els,

Ik ben nu een week terug van de reis op de Hondius.
We hebben een fantastische reis gehad en realiseren we ons dat we heel veel geluk hebben gehad.
Alles zat mee; het weer, veel beesten gezien, de leuke mensen aan boord, een fantastische groep Stafleden onder de bezielende leiding van Sara, prima eten, een lieve cabin-genote, alles dat gepland stond konden we doen, en zelfs meer dan dat….
Met een Zodiac landen op een ijsplaat midden in het pakijs, vond de kaptein zelf ook wel heel spannend, maar voor degenen die dat wilde gaf hij toestemming.
Ik heb even getwijfeld, maar wanneer in je leven krijg je weer zó’n kans, dus ook dát heb ik gedaan !!
Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap gezet heb, vond het best wel spannend om zoiets voor het eerst na het overlijden van mijn man en maatje Peter weer te doen, maar het heeft zodanig goed uitgepakt dat het smaakt naar meer.
Ik hoop dat anderen ook in de toekomst de kans krijgen om naar het Arctische gebied te varen.
Het verstilde landschap van het pakijs te ervaren, is een belevenis die je misschien over zo’n 20 jaar niet meer kan meemaken.
Dat is wel de zorgelijke boodschap voor de dierenwereld daar in het Noorden en de mensheid.

Lieve Els, door jou website te bekijken, stuitte ik op deze reis, en die heeft mijn heel veel gebracht.
Blijf je werk nog lang en met veel plezier doen, en wie weet kan je in de toekomst nog eens voor mij bemiddelen voor een mooie reis.
Dit smaakt absoluut naar meer, dus ik zal je website zeker blijven volgen.

Lieve groet,
Marina de Bruijn
Alexandra en Aletta schreef op 03/05/2023
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

Alles was super geregeld door Els, geen enkel foutje te bekennen. Wij hebben genoten van deze tocht!
Wij gaan zeker de volgende tocht ook bij Els boeken.
Carla Roos schreef op 29/04/2023
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

Wat hebben we genoten van de DMT en wat was het fijn dat alles perfect was georganiseerd door Els. De verdeling over zes dagen vonden we erg fijn en de overnachtingen waren prima. Er zaten pareltjes van B&B’s bij en ook wat standaard hotels maar prima. Het was bijna overal mogelijk om een lunchpakket te regelen. Het vervoer van de koffers was prima geregeld. Leuk om te ervaren dat we een volgende reis best met een grotere rugzak kunnen lopen en geen koffer meer nodig hebben.
Wij hebben er voor gekozen om in de avond een salade te kopen omdat we toch merkten dat licht eten ons goed beviel.
We keken uit naar de extra nacht in Maastricht maar het grappige is dat we de drukte eigenlijk te heftig vonden na die dagen wandelen in de natuur. Wij zouden nu kiezen voor een extra nacht in Eijsden in B&B Breujsterhofke. De helft goedkoper en qua sfeer erg leuk.
Verder hebben we een geweldige tip: wandelwol! De wol doe je op gevoelige plekken in je sok en geen centje pijn!
Op naar het volgende pad! Hopelijk ook met de begeleiding van Els.
Nele schreef op 25/11/2022
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

Het voelde voor ons als 'luxe' om overdag buiten te zijn en de Dutch Mountain Trail te wandelen terwijl onze bagage werd vervoerd en we in de late namiddag gezellig in ons volgend hotel of b&b toe konden komen. Els gaf ons nuttige tips. Deze manier van reizen via Reis-Idee was wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!
Sandra Visser schreef op 20/08/2022
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

We hebben enorm genoten van de wandeletappe door Nederland, België en Duitsland. Wat hebben wij door prachtige natuur gelopen en wat hadden we er mooi weer bij.
Els had de DMT in 6 etappes verdeeld en dat was prima te doen. Ook waren de slaap accomodaties goed geregeld. De één wat groter en mooier dan de ander maar ach meestal verblijf je er maar 1 nacht. Het bagagevervoer is ook prima gegaan. Iedere keer stonden onze koffers al klaar in het volgende hotel.
Al met al een aanrader om deze wandelvakantie via Els te boeken. Ze neemt je heel veel werk uit handen en regelt alles perfect!

Groet Sandra Visser
Miranda Frijters schreef op 05/07/2022
Wandeltocht langs het Elfstedenpad met bagagevervoer

Beste Els,

We hebben enorm genoten van onze wandelvakantie in Friesland.
Verrassende overnachtingsplekken. Vriendelijke mensen, altijd in voor een praatje. (vaak hoor je dat de Friezen zo stug zijn. Niets van gemerkt)

Graag willen we nog wat ervaringen met jouw delen:

Studio Het aanleg: Hele leuke locatie en mogelijkheid om te zwemmen. Als service was er ontbijt, dat bestond uit wat crackers, jam, hagelslag en boter. Mogelijkheid om thee en koffie te zetten. Broodjes bij de supermarkt gehaald om het ontbijt aan te vullen.
Wat ons verbaasden is dat de buurt supermarkten geen belegde broodjes/boterhammen hebben. De bakkers hebben wel heerlijke dingen maar geen belegde broodjes voor de lunch. Je komt dan al gauw uit op de iets ongezonde dingen maar wel lekker.
Op het Twente pad wat we hebben gelopen, kochten we bij de bakker belegde broodjes voor de lunch.
Het leuke is om te ervaren dat het ergens anders totaal verschillend kan zijn.
It Buterhus: Mooi appartement! Zoals je al had aangegeven geen mogelijkheden voor ontbijt. De bakker was al gesloten toen we op zaterdag aankwamen. Supermarkt geen belegde broodjes. Misschien een idee voor Buterhus om ook wat boter, jam en hagelslag klaar te zetten. Dat is prima om een ontbijt mee te starten. Broodjes kun je dan bij de supermarkt halen.
Hotel Restaurant Boschlust: Goed verblijf! Maar we hebben enorm moeten lachen om de kamer. Deze was zo klein dat we er amper met onze bagage in konden. Douchen was ook een uitdaging. Deze was zo klein dat je, je flesje met badschuim haast niet van de grond kon pakken. Dit bedoelde je dus met een budget kamer. Wel prima geslapen daar.

Het vervoeren van onze bagage is helemaal goed verlopen.
Onze dank ook uitgesproken naar de vervoerder.

Kortom, dankjewel voor het regelen van alles.
Wij zijn mooie ervaringen rijker.
Wat is Friesland een mooie provincie.

Wij komen graag bij jou terug voor een volgende wandelvakantie.

Warme groet, Miranda en Milco.
Henk Berflo schreef op 04/07/2022
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

Nu de wandeltocht achter de rug is, de kleren gewassen en de bergschoenen gedroogd, wil ik u graag even iets laten weten van onze ervaringen.
Het is een fantastische route met mooie uitzichten, door prachtige bossen en velden. Echt aan te bevelen voor wie van bergwandelen houdt voor een paar dagen.
Wat de accommodaties betreft het volgende; Fletcher hotel kasteel Erenstein is prima, het restaurant eveneens. Ook qua verhouding prijs en comfort.
B&B Allure in Vaals is ook prima, gastvrij en de gastvrouw is spontaan behulpzaam geweest bij het (kleine) probleem met de bagage.
In Den Roden Leeuw in Wittem is ook goed qua logies en prima voor het diner van 2 gangen voor de afgesproken prijs. En er kon gemakkelijk nog een derde gang bij. Bovendien ligt het dichter bij de route dan het centrum van Gulpen! Dus een goede keus en aan te bevelen voor wandelaars.
Walnut Lodge in Noorbeek is gewoon voortreffelijk en het eetcafé Tinus aan de overkant is ook gewoon goed.
De Botel in Maastricht was voor u en ons een noodoplossing – de TEFAF zat in de weg – Maar het is niet aan te bevelen. De hutten zijn erg klein: in een tweepersoons hut, moet er één op de rand van het bed zitten, als de ander zich wil aankleden of omkleden. Dit was des te vervelender omdat we drijfnat van een uur heftige regen met onweer aankwamen en er geen ruimte was om je regenkleding te laten drogen. We hebben om het onweer ook de laatste berg, den Observant, ook maar gelaten voor een andere keer. Ik wil u deze ervaring laten weten omdat er wellicht andere wandelaars ooit via u de DMT willen doen. Wij gaan straks de Vierdaagse in Nijmegen doen.
Overigens ben ik wel heel tevreden over uw bemiddeling met de logiesmogelijkheden.

Met hartelijke groet,
Henk Berflo
Gine Dijkers schreef op 18/06/2022
Wandeltocht langs de kust met bagagevervoer

Wij hebben afgelopen week van Bergen aan Zee over het strand naar den Helder gelopen. Wij hebben enorm genoten van van de verschillende strand- en zee landschappen en de rust dat onze bagage goed verzorgd en vervoerd werd
Onze dank hiervoor
hans schreef op 24/05/2022
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

Afgelopen week de Dutch mountain trail gelopen met mijn vrouw.
Een absolute aanrader voor mensen die houden van een stevige wandeling in de mooie natuur van Limburg.
Reis Idee (Els)heeft de reis keurig voor ons verzorgd. Prima hotels en B&B's die allen een goed ontbijt en lunch pakket kunnen verzorgen.
Alleen het Flecher hotel is qua prijs wat afwijkend tov de andere gekozen overnachtingsplaatsen.
Hans en Cilia
Paul en Thijs schreef op 14/05/2022
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

Prima organisatie van de "Dutch Mountain Trail" Overnachting waren super, mooie kamers, goed ontbijt met tevens lunchpakket, vriendelijke gastheren/vrouwen.
Enige minpunt was de overnachting in Kerkrade-Kasteel Erenstein. Kamer smoezelig met tapijt en slechte service, wegens personeelstekort. Ook service op het kasteel liet te wensen over.
Els heeft het goed georganiseerd.
Dank daarvoor.
Groet Paul en Thijs
Leo en Sandra schreef op 14/05/2022
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

We hebben enorm genoten tijdens de DMT. Els heeft passende dagafstanden voor ons uitgezet, zodat we voldoende uitdaging hadden, maar ook voldoende energie om van al het moois om ons heen en de lichamelijke inspanning te kunnen genieten.
We hebben de tocht gelopen in 6 dagen. De eerste dag viel ons tegen, maar daarna was het landschap en de natuur adembenemend. Wij wandelen geregeld in Engeland en Duitsland en daar was het landschap goed mee te vergelijken.
Een echte aanrader!
Betty van Rosmalen schreef op 02/05/2022
Dutch Mountain Trail met bagagevervoer

Hoi Els,

We hebben een super wandelweek gehad. Alles was top geregeld. We hebben ook prachtig weer gehad. Wat een schitterende natuur in Zuid-Limburg.
Nogmaals dank voor het geregel.
Ik bewaar al je gegevens voor een volgende keer.

Groet, Willem en Betty

 • Wilt u (bijna) elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw naam en e-mailadres in.

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht