Wandelen met bagagevervoer in Zuid-Frankrijk

26/02/2015

Franse Valleientocht

De Nederlandse en Vlaamse eigenaren van 7 heel verschillende sfeervolle vakantie accommodaties in de Aveyron hebben zo’n 17 jaar geleden de handen ineen geslagen en iets bijzonders georganiseerd: een kleinschalig wandel arrangement. De initiatiefnemers hechten grote waarde aan gastvrijheid, persoonlijk contact met gasten en liefde voor de natuur. Het is een groot succes!

Culinair verzorgd van huis naar huis

foto nieuwsbrief

U wandelt door het ongerepte heuvellandschap van de rivier de Tarn. Via kleine weggetjes, karrensporen en gemarkeerde wandelroutes bereikt u de volgende Chambre d’hôtes of Gîte. Op iedere pleisterplaats wordt u hartelijk ontvangen met een drankje. Er  wordt een lekker 3-gangen menu bereid en na een uitgebreid ontbijt de volgende ochtend gaat u weer op weg. Met een lunchpakket in het dagrugzakje.

Onontdekt wandelgebied

website1

De route van deze wandeltocht slingert door zeven valleien van het natuurreservaat ‘Parc Natural Régional des Grands Causses’. Dit wandelgebied tussen de Auvergne en de Pyreneeën, ten oosten van de Cevennen, is nog niet aangetast door het toerisme. Wat opvalt tijdens deze wandeltochten is de stilte en de schoonheid van het afwisselende landschap en de authentieke eeuwenoude dorpjes en gehuchten.

Natuurlijk krijgt u een goeie beschrijving mee en een wandelkaart. De eigenaren van de accommodaties lopen regelmatig zelf de wandelingen, om alles goed bijgewerkt te houden. U kunt dagelijks kiezen uit tochten van 12 of 18 km.

Dagelijks vertrek

Bouysse website

U kunt in principe elke dag vertrekken in april, mei, juni, september en oktober. Ook het aantal dagen bepaalt u zelf, want u wandelt met uw eigen gezelschap.

Het is ook mogelijk om op een of meer adressen wat langer te blijven. Om een paar dagen uit te rusten, of bijvoorbeeld een creatieve of culturele cursus te volgen.

Inmiddels doen 9 parels mee en daar blijft het waarschijnlijk wel bij, om de kleinschaligheid te waarborgen.

De prijs

Een basis wandelweek van 7 dagen en 6 nachten kost € 490,- p.p., bij minimaal 2 personen, die een kamer delen.

Dit is inclusief overnachtingen, routebeschrijving, elke dag een 3 gangen diner met wijn, ontbijt, een lunchpakket en het vervoer van de bagage.

De reis er naar toe

Natuurlijk kunt u met de auto gaan, maar die heeft u ter plekke niet nodig. Met een paar keer overstappen is station Albi per trein te bereiken. Daar kunt u worden afgehaald. Er zijn steeds meer goedkope vliegmogelijkheden naar Toulouse vanaf Nederland en België. Ook van Toulouse gaat er een trein naar Albi.

Reis-idee kan u adviseren over de beste reismogelijkheden.

Op de website van Franse Valleientocht kunt u alles vinden over deze mooie wandeltocht langs charmante huizen, met hun gastvrije eigenaren.  

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht