Ezeltrektochten

30/05/2016

Een ezeltrektocht is de ideale wandelvakantie voor jonge kinderen. Het is avontuurlijk om van plaats naar plaats te trekken. En de ezel is een troeteldier dat niet alleen de bagage vervoert, maar ook zo nu en dan een vermoeid kind. Je kunt op verschillende plaatsen in Zuid-Europa en Marokko ezeltrektochten boeken.

Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen is het een heel leuke manier om te wandelen met bagagevervoer.

Bel of mail met Els, als u zoiets wilt ondernemen. Reis-idee kan het voor u regelen.

Ezeltrektocht langs een historische route in Frankrijk

ezel mooi

In 1878 liep de Schotse auteur Robert Louis Stevenson twaalf dagen door het Massif Central. Met een eigenzinnige ezelin, Modestine, om zijn bagage te vervoeren. Hij begon vooral vanwege liefdesverdriet aan deze tocht en schreef er een reisjournaal over: ‘Travels with a donkey in the Cevennes’.  Stevenson werd later beroemd met de werken ‘Treasure Island’ en ‘Dr Jekyll and Mr Hyde’. Het lange afstandspad GR70 (Chemin de Stevenson) volgt zo goed mogelijk de route uit de literaire klassieker.

Treed in de voetsporen van Stevenson en loop met uw eigen ezel door een omgeving, die honderd jaar later eigenlijk niet wezenlijk veranderd is.

Twaalf dagen is wellicht wat lang voor de meeste mensen, maar een paar dagen vindt u misschien wel erg leuk.

Een drie-daagse tocht met 2 overnachtingen, met diner en ontbijt

Violet en Wouter Udo (van kook- en actieve vakanties in Huédour) hebben samen met Marie-Ange Benoit, eigenaresse  van een bekende ezelboerderij uit de regio, een kort programma samengesteld. Drie dagen wandelen, met een ezel als gezelschap, door de ruige natuur van het Massif du Tanargue.

U overnacht een keer bij Wouter en Violet en een keer in een gîte bij hun Belgische vriendin.

Deze wandeltocht kan gecombineerd worden met een van de cursussen, die zij organiseren. Of met een verblijf in de gîte van hun charmante oude boerderij.

Op de website van kook- en actieve vakanties vindt u alle bijzonderheden.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht