Auberge La Douce Montagne

06/09/2013

Wintersport in Frankrijk kan ook anders

Niet na het skiën naar uw appartementje in het grote flatgebouw, maar even in de skibus stappen. De bus stopt voor de deur van Auberge La Douce Montagne. Daar wordt u gastvrij ontvangen door Willemijn en Maarten Alfrink en hun Nederlandstalige team. Lekker drankje op een comfortabele bank bij de open haard, de sauna in of een gezelschapspelletje doen en dan aan tafel. Er wordt heerlijk gekookt. ’s Morgens na het ontbijt buffet bent u weer helemaal klaar voor een heerlijk dagje wintersport in een prachtige omgeving.

Auberge La Douce Montagne is een hotel-restaurant met een gezellige sfeer, schitterend gelegen in een vallei in de Franse Alpen, vlakbij Alpe d’Huez. Een prima plek voor een ontspannen wintervakantie.

Maarten en Willemijn kunnen u uitgebreid informeren over de activiteiten in de omgeving. Met de (gratis) skibus bent u in een goed kwartier in Oz-Station. Daar gaat de skilift direct naar het skigebied van Alpe d’Huez (250 kilometer piste).

Voor de ski-passen hoeft u niet in de rij te staan. Deze worden door het hotel met korting verstrekt. Ook ski- en snowboard materiaal kan van tevoren via het hotel gereserveerd worden. Evenals skilessen en stalling van het materiaal in Oz-Station.

En de prijs? Bijzonder gunstig!

Een hele week half pension boekt u in januari al voor € 225,- per persoon. In de Kerstvakantie bent u € 425,- kwijt. Dat is inclusief de Kerst- en Oudejaars menu’s en extra activiteiten voor de jeugd. Er zijn hoge kinderkortingen.  Zie voor een compleet overzicht de website van de Auberge.

De reis

1050 km / 9.30 uur rijden vanaf Utrecht.

Aankomst is elke dag van de week mogelijk. U hoeft dus niet op de drukste dagen te rijden.

Transavia vliegt op Grenoble, op zaterdag, vanuit Rotterdam. U kunt ook (dagelijks) op Lyon vliegen en verder per trein. Of helemaal per trein uit Nederland of België naar Grenoble reizen. Reis-idee kan u hierover adviseren.

De Auberge kan de transfer van en naar het vliegveld of het station regelen.

Alleen bij Reis-idee

Als u dit hotel wilt boeken, ontvangt u van Reis-idee een voucher. U heeft de keuze tussen een gratis transfer (ter waarde van € 30.00 p.p.) vanaf het vliegveld/station van Grenoble naar het hotel, of een bar tegoed van € 15,00 per volwassene.

Boeking

U kunt reserveren via Reis-idee of rechtstreeks boeken bij de Auberge. Als u rechtstreeks bij het hotel boekt, vraag dan eerst de voucher aan bij Reis-idee.

Het drie gangen diner en het ontbijt buffet worden in het restaurant geserveerd. Bij voldoende belangstelling en mooi weer wordt op de piste een lunch bbq georganiseerd. 

De kamers zijn eenvoudig en schoon. Er zijn ook familiekamers: twee keer twee bedden, met een badkamer er tussen. Er is nog ruimte om een extra (kinder) bed te plaatsen.

In het Gastenboek van Reis-idee (nummer 30) heeft een vaste klant van dit hotel een review geplaatst.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht