Actieve vakanties in Frankrijk

30/05/2016

Wouter en Violet Udo en hun charmante huis in Huédour

Udo website1

Hij is kok en geschoold in de klassieke Franse keuken aan de ‘Le Cordon Bleu’ in Parijs. Zij is kunstenares en geschoold aan de ‘Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten’ in Den Haag. Samen verzorgen zij al jaren fantastische kook- en kunstvakanties in hun huis in Frankrijk.

In de loop der jaren kwamen daar allerlei cursussen bij, die zij samen met gastdocenten organiseren.

Maar u kunt in Huédour ook gewoon lekker komen uitrusten, zwemmen in de kristalheldere beek en de omgeving verkennen. Een cursus is niet verplicht. Voor uw eigen gezelschap is ‘La Tante Rose’ te huur, een gîte met veel privacy.

Huédour

Huédour is een gehucht in de Ardèche. Hier kochten Wouter en Violet bijna 25 jaar geleden een 350 jaar oude boerderij. Op een mooie plek, waar rust en ruimte heerst.

Actieve vakantieweken met maximaal 12 personen

Op de website van Wouter en Violet vindt u uitgebreide informatie over de cursussen. Hieronder een korte samenvatting van de mogelijkheden in dit seizoen.

Koken

Rond 15.00 uur begint de les met het doornemen van het menu. Er wordt naar gestreefd om 18.30 klaar te zijn met koken, om nog urenlang buiten in de avondzon aan lange tafels met een glaasje wijn te kunnen genieten van de eigen kookkunsten.

Kunst

De lessen zijn van 10 tot 13 uur. Er wordt met verschillenden materialen gewerkt: aquarel, gouache, gips, klei enzovoort. Na de lunch kunt u vrij verder werken, of iets anders ondernemen.

Fietsen

Een weekje er op uit trekken met de racefiets. Wouter heeft de routes zo uitgezet, dat u kunt kiezen voor lange of korte tochten. Er zijn veel fietsweken ingepland tussen 1 juni en 1 oktober.

Wandelen

Elke dag kunt u zelfstandig  wandelen in de omgeving. U krijgt  zeer gedetailleerde kaarten en een routebeschrijving mee. Wandel bijvoorbeeld een uur voor of na een cursus of loop een tocht van een dag.

Fotografieweken

Een week met fotograaf Mischa de Muynck en uw camera op pad. U komt op mooie plekken in de natuur en in aantrekkelijke stadjes. U leert onderweg veel over fotografie. Een heerlijke week waarbij alle maaltijden en drankjes bij het eten zijn inbegrepen.

Vertelweek

Pauline Seebregts is professioneel verhalenverteller, trainer en coach. Zij organiseert een week ‘Breng leven in je eigen verhaal’. Spannend. Weer eens iets heel anders.

‘All Game’ week

Tijdens deze week van Marie-Christine de Kroon leert u ‘spelenderwijs’ problemen verhelderen en oplossen. U ontdekt in zo’n week nieuwe gezichtspunten en leert ze toepassen.

Viltweek

Anneke Zwolsman leert u vilten. Deze cursus is bestemd voor beginners en gevorderden.

Tijdens deze viltweek zijn alle maaltijden vegetarisch.

Een nieuwe en bijzonder activiteit: een ezeltrektocht!

udo website 5

Lijkt het u niet leuk om een paar dagen te wandelen in gezelschap van een ezel die de bagage draagt?

Waarom juist in deze omgeving? Dat is een bijzonder verhaal en Reis-idee heeft daar een apart Reisidee over geschreven.

Meer informatie, agenda, boekingen

Op de website van ‘Kook- en actieve vakanties in Frankrijk’ staat uitgebreide informatie over de accommodatie, de omgeving en de cursussen.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht