Ideeën voor fietsvakanties

16/02/2013

Reis-idee doneert 10% van uw betaling aan een project van CooP-Africa: Bike4Work, fietsen voor vrouwen die op het platteland van Oeganda wonen

Lees meer over dit mooie project elders op de website: www.reis-idee/projecten/

Als wij op de fiets stappen is dat vaak om te ontspannen in een andere omgeving. Hieronder vindt u ideeën voor fietsvakanties, waar u misschien zelf nog niet op gekomen was.

Reis-idee organiseert trouwens dit jaar een sponsorfietstocht in Nederland voor Bike4Work. Hopelijk doet u daar ook aan mee, maar hierover later meer.

Bike4Work

Voor vrouwen in Oeganda maakt een fiets een wereld van verschil

Ideeën voor fietsvakanties

Fietsen & varen

Misschien kent u deze combinatie al?

U slaapt aan boord van een schip en ’s morgens na het ontbijt fietst u met een routebeschrijving en een lunchpakket in uw eigen tempo naar de volgende aanlegplaats van het schip. Op het schip wordt ‘s avonds een heerlijk diner geserveerd.

En als het nu eens een dagje regent? Dan kunt u lekker aan boord blijven en genieten van het varen. En dat kan natuurlijk ook als het niet regent.

Je kunt bijvoorbeeld dwars door Vlaanderen varen/fietsen en Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge bezoeken. Of voor de Provence en de wildernis van de Camargue kiezen. Eiland hoppen op de Waddenzee is ook leuk. In dat geval is de boot een comfortabel zeilschip.

Er worden steeds meer van zulke reizen aangeboden. Reis-idee kan u informeren over de verschillende organisaties die dit aanbieden.

Meerdaagde fietstochten

U neemt zelf uw bagage mee op de fiets, maar onderweg wordt u verwacht in een gastvrij hotel of B&B. Er zijn veel pelgrimsroutes te fietsen op die manier, waaronder natuurlijk de meest beroemde, naar Santiago de Compostella.

Op de Fiets en Wandelbeurs van dit jaar viel mijn oog op Pisa – Rome en Berlijn – Dresden. Interessante steden, verbonden door een prachtige fietsroute.

En wilt u sneller of langzamer fietsen, kom dan voor maatwerk naar Reis-idee!

Fietsvakantie met bagagetransport

Er zijn weer veel van zulke mogelijkheden bijgekomen dit jaar. Het kan natuurlijk in Nederland, de Veluwe doorkruisen bijvoorbeeld. In Denemarken kun je een tocht fietsen op autovrije fietsroutes. Voor de echte sportievelingen is Marokko misschien interessant. Zo’n vakantie kan ver weg van huis onder andere in Indonesië, Cambodja, of Vietnam; landen waar je door afgelegen dorpjes fietst, waar je met een grote glimlach wordt verwelkomd.

Reis-idee kan u met tips en adviezen van dienst zijn, want er is veel aanbod van dit soort vakanties. Reis-idee kan ook op heel veel plekken overnachtingen met bagagetransport voor u privé organiseren.

Wellness en fietsen

Lekker onthaasten in je eigen wellness huisje of B&B met wellness faciliteiten, met een (elektrische) fiets voor de deur. Heerlijk ontspannen in de sauna of jacuzzi na een lange of korte fietstocht in de omgeving. Daar hoef je niet ver voor te reizen. Kan lekker in eigen land.

Reis-idee kan u helpen aan bijzondere adresjes.

Tip voor een fietsvakantie in april: Casa El Naranjo in Spanje

Vorig jaar was ik voor een klant op zoek naar een kidsproof appartement in Spanje en kwam terecht bij Rik en Erica de Groot van Casa El Naranjo. Zij organiseren buiten de zomervakantie fietsweken voor kleine groepen. Het zijn dagtochten vanuit hun prachtig gelegen witte huis (appartementen en B&B) in Andalusië. De week is heel volledig georganiseerd en helemaal niet duur. Er zijn intensieve fietsweken voor de super fitte sporter, maar er is ook een fit & fris week voor de gemiddelde fietser. Mooie routes op de weg en uitdagende mountainbikeroutes. De huurfietsen zijn van perfecte kwaliteit.

Zie voor bijzonderheden: www.casaelnaranjo.nl

 

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht