Hanzefietsroute

28/07/2014

De Hanzefietsroute is een cultuurhistorische fietsroute, langs middeleeuwse Hanzesteden en door prachtige natuurgebieden in Nederland en het noorden van Duitsland. Ruim 3000 km lang.

U kunt natuurlijk ook een enkele etappe ervan doen. Een of twee dagen in Nederland bijvoorbeeld, of starten in Bremen (deze verrassend leuke stad bezoeken) en in drie dagen naar Hamburg fietsen.

Wat kan Reis-idee voor u doen?

Het is een hele uitzoekerij, als je een stuk wilt gaan fietsen. Eerst bepalen hoe lang je wilt gaan. Een dag? Een weekend? Of misschien wel een hele week? Dan een gedeelte van de route uitzoeken die aantrekkelijk lijkt en de afstanden berekenen die je op een dag wilt fietsen. Vervolgens een leuk hotelletje in de buurt zien te vinden en boeken. En het meest ingewikkelde: hoe neem ik de fiets mee naar en vanaf de route? Met de auto of met de trein?

U kunt met behulp van Reis-idee makkelijk een leuke etappe uitzoeken. Geef gewoon uw wensen door.

Reis-idee biedt voor deze route maatwerk aan!

  • U kunt elke dag vertrekken en het aantal dagen is naar eigen keuze.
  • Fietsen langs een rivier, door weidegebied, bossen of heuvels. Wat u het meest aantrekkelijk vindt.
  • Kies zelf, of in overleg met Reis-idee, de leukste dorpen of stadjes om te overnachten.
  • Bepaal zelf het aantal kilometers per dag.

Overnachten kan eenvoudig en goedkoop bij vrienden op de fiets, als dat met de route zo uitkomt. Reis-idee kan ook een leuke B&B of een gezellig hotel boeken. Voor het ‘overnachten’ van de fiets wordt ook gezorgd.

De fiets meenemen kan op veel routes met de trein. In Duitse treinen kan de fiets gereserveerd worden en dat is wel fijn. In Nederlandse treinen is dat allemaal wat lastiger. Reis-idee kan goed adviseren hierover.

Kosten

Voor slechts € 7.50 per persoon per reisdag maakt Reis-idee de fietstocht voor u op maat. U ontvangt een routebeschrijving en een draaiboekje met alle gegevens over de reis en het verblijf.

Deze aanbieding geldt voor vertrek vanaf 9 augustus tot en met 31 oktober 2014. En bij voldoende mogelijkheid van de kant van Reis-idee om deze tocht op korte termijn samen te stellen.

Neem telefonisch of per e-mail contact op met Reis-idee.

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht