Mondi Lodge op Curaçao

08/02/2017

Op foto’s van Curaçao zie je vaak de vrolijke in pasteltinten gekleurde handelsgebouwen van Willemstad of okergele landhuizen in tropische tuinen. Mooi, sfeervol en bijzonder.

Maar ga je in vakantiebrochures bladeren, of googelen bij reisaanbieders dan vallen vooral de appartementencomplexen en grote hotels op, met drukke zwembaden en reuze glijbanen. Je zou bijna vergeten, dat je op Curaçao ook mooi, sfeervol en bijzonder kunt overnachten. Op plekken waar je het Caribische gevoel echt kunt ervaren.

Mondi Lodge is zo’n plek.

Palapa’s met slaapkamer(s), badkamer en een kitchenette

Op slechts 10 minuten rijden van het vliegveld, vlakbij verlaten stranden maar toch niet ver van de toeristische hotspots, verblijft u in een palapa, een eco-vriendelijke comfortabele lodge in een grote tuin. Ontspan op de veranda van uw eigen sfeervol ingerichte lodge en geniet van tropische planten, bloemen en vogels in de mooiste kleuren.

Het ontbijt bij Mondi Lodge is verrukkelijk. Met heel veel liefde klaargemaakt en geserveerd.

Curaçao

Curaçao heeft veel culturele en natuurlijke bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, een fantastisch klimaat en een vriendelijke bevolking. Overdag het eiland ontdekken en zwemmen tussen exotische vissen en ’s avonds een lekker restaurantje opzoeken in Punda of Otrabanda. Klinkt dat niet als ‘echt vakantie’?

De mensen van Mondi Lodge staan altijd voor u klaar met tips om het eiland te ontdekken.

Duurzaam toerisme

De VN heeft 2017 uitgeroepen tot internationaal jaar voor duurzaam toerisme.

Gelukkig wil een steeds grotere groep vakantiegangers geen schade aanrichten aan de natuur en de cultuur van het land dat ze bezoeken. We moeten reizen met gezond verstand. Vliegen naar verre bestemmingen is per definitie niet duurzaam natuurlijk. Wel kunnen we sinds 2006 de CO2-uitstoot compenseren en ter plekke de bus pakken in plaats van een binnenlandse vlucht boeken.

Grote resorts vliegen vaak personeel en voedsel in en wassen te veel beddengoed en handdoeken. Kies eens voor kleinschalige accommodaties, die hun producten betrekken van lokale boeren.

Voor Mondi Lodge is duurzaamheid geen modegril. Op hun website is te lezen wat ze tot nu toe bereikt hebben en waar ze mee bezig zijn.

Ga naar de website van Mondi Lodge voor meer informatie, prijzen en boekingen.

Of neem contact op met Reis-idee voor vragen, ook over vliegtickets naar Curaçao.

 

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht