Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden van Reis-idee

Aanbod van  Reis-idee

Reis-idee adviseert, zij verkoopt geen reizen. Om die reden is Reis-idee dan ook niet aangesloten bij een garantieregeling.
Bij groepsreizen vanuit Nederland adviseert Reis-idee alleen met betrekking tot Nederlandse reisorganisaties die zijn aangesloten bij een garantieregeling. Bij advies voor individueel maatwerk kunt u ervan op aan dat Reis-idee u een reisorganisatie in het buitenland adviseert die een vergunning heeft om een reisorganisatie te zijn.

Website en service van Reis-idee

Reis-idee besteedt uiterste zorg aan de juistheid en volledigheid van de gegevens op haar website. Zij streeft naar correcte en actuele informatie. Boven de berichten in het blog reisideeën staat de datum van publicatie. Aan kennelijke fouten kunnen geen rechten worden ontleend.
Reis-idee streeft voortdurend naar volledige, actuele en rechtmatige informatie aan haar klanten. Reis-idee beoordeelt de dienstverleners die geadviseerd worden mede aan de hand van de gebruiken, gewoonten en beperkingen die de bestemming van de reis met zich meebrengt. Het gebruik van verkregen informatie is voor eigen risico van de reiziger zelf.

Informatie van derden

Reis-idee kan op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor door derden verstrekte informatie. Dit geldt zowel voor informatie op de website als in het e-mail verkeer.

Boekingen van een accommodatie of van een complete reis

Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor boekingen, die door Reis-idee geadviseerd worden. Betalingen van reis- en/of verblijfskosten, of van een complete reis worden altijd rechtstreeks door de reiziger bij de aanbieder/ dienstverlener gedaan.

Verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de reis

De reisovereenkomsten worden niet gesloten met Reis-idee, maar met de dienstverlener of organisator. Reis-idee is niet aansprakelijk voor de goede uitvoering van de reis. Reis-idee is evenmin als bemiddelaar betrokken bij de totstandkoming van de (reis)overeenkomst, is slechts adviseur.

Verzekeringen

Reis-idee adviseert met klem een goede reisverzekering af te sluiten, passend bij het land waar u naar toe reist en uw persoonlijke situatie. Een annuleringsverzekering kan ook heel nuttig zijn.

Reisdocumenten en vaccinaties

Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten en bewijzen van vaccinaties.

Aansprakelijkheid

Reis-idee beperkt haar aansprakelijkheid voor fouten in haar adviezen en programma’s tot één maal de vergoeding die Reis-idee heeft ontvangen voor de advieswerkzaamheden.

Klachten

Klanten die ontevreden zijn over het advies of de service van Reis-idee moeten dat zo snel mogelijk melden. Indien mogelijk tijdens de reis, maar uiterlijk binnen een maand na thuiskomst.

Toepasselijk recht

Op het aanbod en de overeenkomst van Reis-idee is uitsluitend Nederlands recht van toepassing, tenzij dit in strijd is met het dwingend recht.

Bevoegde rechter

De rechter te Nederland is exclusief bevoegd, tenzij dit in strijd is met het dwingend recht.

Verjaring
Alle vorderingen van de klant op Reis-idee verjaren na één jaar.

AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Hoe beschermt Reis-idee uw gegevens?

De website van Reis-idee is beveiligd met een SSL certificaat. Het e-mailverkeer verloopt uitsluitend via webmail en deze is beveiligd bij een bedrijf dat er alles aan doet om uw privacy te waarborgen en een data lek te voorkomen.

Tussen een maand en twee maanden na afloop van een reis worden de mailwisseling en alle persoonlijke gegevens over die reis verwijderd uit de systemen van Reis-idee. Alleen een kopie van de factuur wordt bewaard gedurende de wettelijk verplichte bewaartermijn van 7 jaar. De factuur bevat geen gedetailleerde informatie.

Vanzelfsprekend gaat Reis-idee zorgvuldig om met uw persoonsgegevens en besteedt deze niet uit aan derden. Reis-idee verstrekt alleen de strikt noodzakelijke persoonsgegevens aan accommodaties, vervoerders en reisorganisaties.

De website van Reis-idee gebruikt geen cookies. Er wordt dus ook geen gebruik gemaakt van google adwords, zodat u zich vrij kunt bewegen op de site.

Als de maandelijkse nieuwsbrief door u wordt opgezegd, wordt uw e-mailadres verwijderd. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan eenvoudig via de link onderaan iedere nieuwsbrief.

Vragen?

Als u vragen heeft over de algemene voorwaarden, de AVG, of de werkwijze van Reis-idee, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Reis-idee.

 • Wilt u (bijna) elke maand een bijzonder reisidee in uw mailbox ontvangen? Vul dan hier uw naam en e-mailadres in.

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze luistert goed naar uw vakantiewensen, denkt met u mee en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt vaak samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties. De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. De service van Reis-idee is uniek en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een verrassende stedentrip
– een meditatie klooster in Azië
– een wandeltocht met bagagevervoer
– een kleinschalige rondreis

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

 

Kijk voor tips ook eens op Facebook
1496 mensen volgen de pagina met reistips
Klik hier naar onze FB groep Retraites
21.800 leden volgen dit onderwerp

 

Uitgelicht