Algemene voorwaarden

Website Reis-idee

Reis-idee  besteedt uiterste zorg aan de juistheid en volledigheid van de gegevens op haar website. Zij streeft naar correcte en actuele informatie. Aan eventuele fouten kunnen geen rechten worden ontleend. Reis-idee aanvaardt op geen enkele wijze verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor schade (van welke aard dan ook), ontstaan door beslissingen genomen op basis van informatie op haar website.

Tips en service van Reis-idee

Reis-idee streeft voortdurend naar volledige, actuele en rechtmatige informatie aan haar klanten. Reis-idee beoordeelt derden mede aan de hand van de gebruiken, gewoonten en beperkingen die de bestemming van de reis met zich meebrengt. Het gebruik van verkregen informatie is voor eigen risico van de reiziger zelf.

Informatie van derden

Reis-idee kan op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor door derden verstrekte informatie. Dit geldt zowel voor informatie op de website als in het e-mail verkeer.

Boekingen van een accommodatie of van een complete reis

Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor boekingen, die door Reis-idee geadviseerd worden. Als Reis-idee boekt, is dat in nauw overleg met de reiziger. Betalingen van reis- en/of verblijfskosten, of van een complete reis worden altijd rechtstreeks door de reiziger bij de aanbieder gedaan. Voor enige schade die het gevolg is van fouten in het programma en bij dit betalingsverkeer, kan Reis-idee niet verantwoordelijk worden gehouden.

Wijziging of annulering van een reis

Reis-idee kan desgewenst voor u bemiddelen, als u uw reis wilt wijzigen of annuleren. De kosten voor wijzigingen of annuleringen zijn altijd voor eigen rekening van de reiziger. Een annuleringsverzekering dekt in veel gevallen de kosten.

Verzekeringen

Reis-idee adviseert met klem een goede reisverzekering af te sluiten, passend bij het land waar u naar toe reist en uw persoonlijke situatie. Een annuleringsverzekering wordt in de meeste gevallen ook aangeraden.

Reisdocumenten

Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten en bewijzen van vaccinaties. Ook dient de reiziger zich zelf op de hoogte te stellen van het verbod op goederen en stoffen in het land van verblijf.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Met een reisadvies kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Zoals de risico’s op ontvoeringen, gewapende overvallen, bomaanslagen, natuurrampen of oorlogsgeweld. Buitenlandse Zaken (BZ) vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u beter niet kunt reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is.

Reis-idee is niet verantwoordelijk voor het wel of niet opvolgen van het advies van BZ. U kunt per bestemming op de hoogte gehouden worden, of de gratis app BZ Reisadvies downloaden via deze site van de Rijksoverheid.

Aansprakelijkheid

Reis-idee kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die het gevolg is van de gezondheid en de lichamelijke of psychische conditie van de reiziger.

Reis-idee kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of beschadigingen van eigendommen.

Reis-idee kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade geleden door fouten van vervoermaatschappijen, vertragingen, veranderde vervoerschema’s, stakingen, en mechanische mankementen.

Reis-idee kan niet aansprakelijk worden gesteld voor natuurrampen, gewapende conflicten en politieke omstandigheden.

Klachten

Klanten die ontevreden zijn over het advies of de service van Reis-idee, moeten dat zo snel mogelijk melden. Het liefst tijdens de reis, maar uiterlijk binnen een maand na thuiskomst. Klanten krijgen ten hoogste de advieskosten vergoed, die aan Reis-idee zijn betaald.

VvKR

Reis-idee is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR).
De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties.
Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise, om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Alle bij VvKR aangesloten reisorganisaties bieden een vorm van reisgarantie op hun pakketreizen, zodat u in geval van faillissement uw reisgeld terug kunt claimen. Een groot aantal organisaties geeft ook op haar niet-pakketreizen garantie. Elke reisorganisatie presenteert duidelijke reisvoorwaarden, waarin u kunt vinden voor welke reizen de garantie geldt.

NB Reis-idee verkoopt geen reizen en is om die reden dan ook niet aangesloten bij een garantiefonds. U kunt er echter van op aan, dat Reis-idee alleen boekingen adviseert bij reisorganisaties die voldoen aan de wettelijke eisen.

Vragen

Als u vragen heeft over de algemene voorwaarden, of de werkwijze van Reis-idee, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Reis-idee.

 • Wilt u elke maand een gratis tip?

  Vul dan hier uw e-mailadres in.

 • Doe mee aan een themalunch!

  Ik organiseer regelmatig themalunches over een specifieke bestemming, voor maximaal acht personen. Ik nodig dan een reisexpert uit die het betreffende land heel goed kent. Bekijk het blog reisideeën, dan blijft u op de hoogte van de data en onderwerpen van de themalunches. Een themalunch op verzoek regel ik ook graag.

  De lunches zijn geschikt voor vegetariërs. De kosten bedragen € 15,00 tot € 25,00 per persoon, alles inbegrepen.

 • Themalunch Latijns Amerika

  “Ruim 8 jaar lang heb ik reizen begeleid in Latijns Amerika. Ik werkte daar voor zowel Nederlandse als lokale reisorganisaties. Vandaar dat ik u alles kan vertellen over de bezienswaardigheden, cultuur en gewoontes, maar ook over praktische zaken als vervoer, afstanden, kleding, veiligheid en eetgewoontes.
  Natuurlijk is er van alles te vinden in reisgidsen en op internet, maar als je een land niet kent is het vaak lastig te bepalen waar je het beste heen kunt reizen en op welke manier. Op eigen gelegenheid, met een individuele maatwerkreis, of met een groep?
  Kan ik met kinderen gaan? Hoe voorkom ik hoogteziekte? Waar moet ik aan denken als ik de jungle in ga? Hoe is het om met een huurauto rond te reizen? Voor dat soort vragen kunt u op een themalunch terecht. Ook als u graag met een groepsreis mee wilt, maar twijfelt tussen verschillende reisorganisaties, kan ik vrijblijvend adviseren.
  Neem contact op met Reis-idee als u geïnteresseerd bent in een themalunch over een Midden- of Zuid-Amerikaans land.
  Graag tot ziens, Birgit Grefkens.”

Over Reis-idee

Reis-idee is opgericht door ervaren reiziger Els Kaskens. Els is een persoonlijke reisadviseur. Ze begrijpt uw wensen, lost uw vakantie problemen op en geeft onafhankelijk advies. Reis-idee werkt samen met lokale specialisten en kleinschalige reisorganisaties.

De doelgroep van Reis-idee varieert van mensen die voor luxe kiezen tot mensen die liever met de rugzak weggaan. En alles daartussen in. De service van Reis-idee is uniek, betrouwbaar en toegankelijk voor elk budget.

Lees meer over Els Kaskens »

Voor elke reiswens een goed idee

– een bijzonder vakantiehuis
– een stedentrip
– een meditatiereis
– een wandelweekend
– een rondreis die écht bij u past

 

Bel met Els: +31 6 2788 7047

 

Kijk ook eens op Facebook

1226 mensen vinden deze pagina leuk!

Uitgelicht

* Slow travel in Italië:
Ontdek Italië op de fiets

* Dagelijks vertrek naar Marokko:
Marrakech met wandeltocht in de Atlas

* Wandeltocht Weerribben-Wieden:
Van B&B naar B&B met bagagevervoer
Lees voor inspiratie het blog reisideeën»